ŞEYH İKRİME SABRİ'DEN ÖNEMLİ UYARI

Mescid-i Aksa Hatibi Şeyh İkrime Sabri, Yahudi yerleşimcilerin Kudüs’ün Eski Belde semtinde düzenledikleri yürüyüşlerin tehlikelerine dikkat çekti. 

Görüntülenme: 400 Tarih: 19 Temmuz 2023 00:34
ŞEYH İKRİME SABRİ'DEN ÖNEMLİ UYARI

Sabri, Yahudi yerleşimcilerin dün akşam (18 Temmuz Salı) Kudüs’te düzenledikleri yürüyüşle ilgili yaptığı açıklamada, “Din savaşı şiddetlenerek devam ediyor” dedi ve Yahudi yerleşimcilerin Kudüs’ün Eski Belde semtinde işgal rejimi bayraklarıyla yürüyerek varlıklarını göstermeye çalıştıklarını söyledi.
 

Yahudi yerleşimci cemaatleri 27 Temmuz’a denk gelen ve sözde mabedin yıkılışının anıldığı Tişa BeAv’ın yıldönümüne hazırlık kapsamında dün akşam Mescid-i Aksa’nın kapıları önünde yürüyüş düzenledi.
 

Mescid-i Aksa’nın batısındaki Burak Meydanı’ndan başlayan yürüyüşe katılanlar Mescid-i Aksa kapılarını ve Eski Belde semti caddelerini dolaştı.
 

İşgal güçleri, yürüyüşe katılan Yahudi yerleşimcileri korumak için bazı mahalleleri ve sokakları giriş çıkışa kapattı.
 

Yahudi Yerleşimine Karşı Kudüs Heyeti, Yahudi yerleşimcilerin işgal rejimi bayraklarıyla Mescid-i Aksa kapıları önünde gerçekleştirdikleri provokatif yürüyüşün bölgeye daha çok Yahudi yerleşimci çekmeyi amaçladığını bildirdi.
 

Heyet Başkanı Nasır El-Hedmi, işgal rejiminin ve fanatik Yahudi cemaatlerinin Kudüslülerin kalplerine ümitsizlik ekmek ve çok sayıda Yahudi yerleşimciye karşı koyamayacaklarını düşünmelerini sağlamak istediklerini belirtti.
 

İslami Direniş Hareketi (Hamas)’ın Kudüs sözcüsü Muhammed Hammade de Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa’ya düzenledikleri baskınlardan işgal yönetiminin sorumlu olduğunu ifade etti.
 

Hammade, Yahudi yerleşimcilerin yaptıklarının işgalcilerin Kudüs’e ve Mescid-i Aksa’ya yönelik kirli emellerine işaret ettiğini söyledi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar