HAMAS'TAN MESCİD-İ AKSA KONUSUNDA NET TAVIR

İslami Direniş Hareketi (Hamas) işgal rejimini ve Yahudi yerleşimcileri uyararak, Mescid-i Aksa’ya düzenlenen provokatif baskınlara ve Mescid-i Aksa’yı bölme planlarına son vermelerini istedi. 

Görüntülenme: 392 Tarih: 19 Temmuz 2023 03:16
HAMAS'TAN MESCİD-İ AKSA KONUSUNDA NET TAVIR

Hamas Hareketi, dün (18 Temmuz Salı) konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Filistin halkının söz konusu planların hayata geçirilmesine izin vermeyeceğini ve Mescid-i Aksa’yı her türlü yolla savunacağını söyledi.
 

“Mescid-i Aksa davamızın adresi, dini ve siyasi inancımızın bir parçası olmaya devam edecek” diyen Hamas Hareketi, Kudüs’te ve Mescid-i Aksa’da nöbet tutanlara övgüde bulundu.
 

Baskınlara karşı Mescid-i Aksa’da tutulan nöbetlerin yoğunlaştırılması çağrısında bulunan Hamas Hareketi, Arap halkalarından ve İslam ümmetinden de topraklarını ve başta Müslümanların ilk kıblesi Mescid-i Aksa olmak üzere kutsal değerlerini işgalden kurtarana kadar Filistin halkının direnişine destek olmalarını istedi.
 

Onlarca Yahudi yerleşimci dün sabah işgal güçleri himayesinde El-Mağaribe Kapısı’ndan girerek Mescid-i Aksa’ya baskın düzenledi ve provokatif tavırlar sergileyerek avlusunda dolaştı.
 

Yahudi yerleşimciler ayrıca dünkü baskın sırasında Mescid-i Aksa’daki Rahmet Kapısı Namazgahı yakınlarında ayin yaptılar.
 

Mescid-i Aksa’yı Yahudiler ve Müslümanlar arasında zaman ve mekan bakımından ikiye bölme planları yapan işgal rejimi, planlarını hayata geçirecek zemini hazırlamaları için Yahudi yerleşimcileri Mescid-i Aksa’ya baskın düzenlemeye teşvik ediyor.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar