SİYONİST ASKERLER BATI ŞERİA'NIN ÇEŞİTLİ BÖLGELERİNE BASKIN DÜZENLEDİ

İşgal güçleri bu sabah (18 Temmuz Salı) erken saatlerde Batı Şeria’nın çeşitli bölgelerine baskın düzenlerken, işgal ordusu himayesinde terör estiren Yahudi yerleşimcilerin Eriha’nın kuzeyinde yeni saldırılar düzenledikleri bildirildi. 

Görüntülenme: 324 Tarih: 18 Temmuz 2023 07:06
SİYONİST ASKERLER BATI ŞERİA'NIN ÇEŞİTLİ BÖLGELERİNE BASKIN DÜZENLEDİ

İşgal güçleri bu sabah Muhammed Ahmed Ebu Alya, Ahmed Abdülfettah ve Müeyyid Abdülmecid Ebu Alya’yı Ramallah’ın doğusunda yer alan El-Muğayyir köyündeki evlerine baskın düzenleyerek gözaltına aldı.
 

İşgal güçlerinin ayrıca Beytlahim’in güneydoğusundaki Tegu’ beldesi sakinlerinden 19 yaşındaki Ahmed Kemal El-Umur’u babasının evine baskın düzenleyerek gözaltına aldığı ve evde arama yaptığı kaydedildi.
 

İşgal güçlerinin Tulkerem vilayetinde de Filistinli bir genci gözaltına aldığı, bu arada işgal ordusu himayesinde hareket eden Yahudi yerleşimcilerin dün akşam Eriha kentinin kuzeyindeki El-Avde beldesine baskın düzenledikleri ifade edildi.
 

Yahudi yerleşimcilerden oluşan kalabalık bir grubun terör estirerek Filistinlileri korkuttuğu ve belde sakinlerinin hareketlerini takip etmek için insansız hava aracı uçurdukları belirtildi.
 

Eriha’ya bağlı El-Avca beldesinde ise işgal güçlerinin dükkan sahiplerini dükkanlarını kapatmaya zorladığı ve dükkanlardan birine ait güvenlik kameralarının kayıtlarına el koyduğu öğrenildi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar