SİYONİST REJİM KUDÜS'ÜN SİMGE İSİMLERİNİ HEDEF ALIYOR

Kudüs’teki İslami Vakıflar Müdür Yardımcısı Şeyh Nacih Bukeyrat, işgal rejiminin Kudüs’teki önemli şahsiyetleri “ihlallerine karşı halkı kışkırtan kişiler” olarak gördüğünü söyledi. 

Görüntülenme: 402 Tarih: 15 Temmuz 2023 01:17
SİYONİST REJİM KUDÜS'ÜN SİMGE İSİMLERİNİ HEDEF ALIYOR

Bukeyrat, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, işgal rejiminin Kudüs’ün önde gelen şahsiyetlerini hedef aldığını ve seslerini kısarak işgalcilerin cinayetlerine karşı koyma görevlerini yapmalarına engel olmak istediğini ifade etti.

 
Kendisine verilen Kudüs kentinden uzaklaştırma cezasının haksız olduğunu ve asılsız suçlamalara dayandığını belirten Bukeyrat, “İşgal rejimi çıkarlarına göre bizi bazen sivil mahkemede bazen de askeri mahkemede yargılıyor. Hukuka uygun bir yargılama talep ettim ama reddedildi” dedi.

 

İşgal yönetiminin verdiği uzaklaştırma cezalarını reddettiğini bir kez daha dile getiren Bukeyrat, cezaların kendisini Kudüs’ün Filistinlilere ait olduğunu savunmaya devam etmekten alıkoyamayacağını bildirdi.
 

Bukeyrat, “Kudüs’e döneceğiz, Mescid-i Aksa’ya döneceğiz. Mescid-i Aksa’mıza ve Kudüs’ümüze bağlı kalacağız” şeklinde konuştu.
 

İşgal yönetimi Bukeyrat’ı Çarşamba günü Kudüs’ten uzaklaştırarak Batı Şeria’nın Beytlahim kentine gönderdi.
 

Bukeyrat, uzaklaştırma kararlarının daha büyük bir adımın hazırlığı olduğu uyarısında bulunarak, işgalcilerin Kudüs kentini topluma öncülük edecek şahsiyetlerden mahrum bırakmayı planladığına dikkat çekti.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar