BATI ŞERİA'DA BASKIN FURYASI

Siyonist işgal güçleri dün gece ve bugün (13 Temmuz Perşembe) sabah Filistin'in işgal altındaki Batı Şeria bölgesinde yine değişik yerlere baskınlar düzenledi ve birçok kişiyi gözaltına aldılar.  

Görüntülenme: 300 Tarih: 13 Temmuz 2023 18:51
BATI ŞERİA'DA BASKIN FURYASI

El-Halil şehrinin doğusundaki Sair kasabasında işgal güçleri özgürleştirilmiş eski esirlerden olan Mazin Ceradat'ı gözaltına aldılar. El-Halil'in güneyindeki Devra kasabasında ise Ahmed Selman Ebu Sundus ve Sair Cihad Ebu Sundus isimli vatandaşları, özgürleştirilmiş eski esirlerden Muntasır Şedid ile Yusuf Kazzaz'ı ve isimleri belirtilmeyen dört vatandaşı daha gözaltına aldılar. 

İşgal güçleri Nablus şehrinde özgürleştirilmiş eski esirlerden Mahir El-Mısri'yi, Nablus'un Avrata kasabasından da yine eski esirlerden Mueyyed Cemil'i gözaltına aldılar. 

Nablus'un Kudüs Caddesi'nde işgalcilerin baskınlarına karşı direnişçiler üzerlerine ateş açtı. 

İşgal güçleri Nablus'un güneybatısında yer alan Tel kasabasına da baskın düzenlediler. 

Tubas şehrinin güneyindeki Tamun kasabasında işgal güçleri özgürleştirilmiş eski esirlerden 25 yaşındaki Suheyb Atıf Beni Avde'yi yeniden esir aldılar. 

Ramallah şehrinin batısındaki Kibya kasabasından 4 kişiyi esir aldılar. 

Beytlahim şehrinin güneyindeki Merah Rabah kasabasından özgürleştirilmiş eski esirlerden Halil Eş-Şeyh'i ve Sihad Cemal Sevabite isimli bir bayanı gözaltına aldılar. 

Cenin'in güneyindeki Arrabe kasabasına işgal güçlerinin düzenlediği baskın çatışmalara neden oldu. Çatışmalarda işgal güçleri zehirli gaz bombaları ve ses bombaları kullandı. 

İşgal güçleri ayrıca şehrin kuzeydoğusundaki Celebun ve Faku'a kasabalarına baskın düzenlediler. 

İşgal güçleri rutin hale getirdikleri ve genellikle gece yarısından sonra ve şafak sökmeden önce gerçekleştirdikleri baskınlarda evlerin mahremiyetlerini ihlal ediyor, insanları uygun olmadıkları bir halde yataklarından kaldırıyor, geniş çaplı aramalar yapıyor, özel eşyalarını karıştırıyor, ev eşyalarına büyük zarar veriyor, buldukları zaman kıymetli eşyalarını ve paralarını çalıyor, silahlarıyla dehşet saçarak çocukları korkutuyor ve bazılarını da gözaltına alıyorlar. Bu baskınlar yüzünden işgal altındaki Kudüs'te ve Batı Şeria bölgesinde yaşayan Filistinliler hiçbir zaman güven ve  huzur içinde yatamıyor. Çünkü her an bir işgalci ekibin baskın düzenlemesi ihtimali var.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar