HANZALA GEMİSİ GAZZE ABLUKASINI KIRMAK İÇİN YOLA ÇIKIYOR

Aktivistler Gazze Şeridi'nde yaşayan iki milyondan fazla insana uygulanan insanlık dışı ablukanın son bulması için yürütülen çalışmalara yasal olan bütün yollarla destek verilmesini istediler.  

Görüntülenme: 392 Tarih: 11 Temmuz 2023 17:17
HANZALA GEMİSİ GAZZE ABLUKASINI KIRMAK İÇİN YOLA ÇIKIYOR

Aktivistler dün (10 Temmuz Pazartesi) yaptıkları açıklamada işgal rejiminin Gazze'ye yönelik olarak 17 yıldan beri uyguladıkları ablukanın sebep olduğu tehlikeli sonuçlar hakkında bilgi vererek işgal rejimine ablukaya son vermesi için baskı yapılması gerektiği hatırlatmasında bulundular. 

Aktivistler bu konudaki açıklamalarını Özgürlük Filosu isimli sivil toplum organizasyonunun, Hanzala adı verilen Norveç gemisinin Gazze'ye uygulanan abluka hakkında bilinç ve duyarlılığı artırmak amacıyla İngiltere'nin kuzeybatısındaki Liverpool Limanı'ndan yola çıkacağına dair duyuruda bulunması münasebetiyle yaptılar. 

Bu arada Filistin'e Destek İçin Uluslararası Halk Örgütü Başkanı Isam Yusuf da yaptığı açıklamada Gazze'ye uygulanan ablukanın kırılmasının tüm hükümetlerin ve BM bayrağı altında toplanan bütün ülkelerin üzerinde ahlaki bir sorumluluk olduğunu dile getirdi. Gazze halkının çektiği sıkıntıların sonlandırılması için diplomatik ve siyasi çabaların yürütülmesinin bir insanlık görevi olduğunu vurguladı. 

Yusuf insan hakları kurumlarından ve tüm sivil toplum kuruluşlarından da bu konuyla yakından ilgilenmelerini, uluslararası toplum nezdinde işgal rejimine baskı yapılması için faaliyetlerde bulunmalarını istedi. Söz konusu kuruluşlardan kendi ülkelerinin yönetimlerini de bu konuda aktif bir rol üstlenmeye sevk etmeleri talebinde bulundu.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar