HAMAS'TAN KUDÜS'TE EVLERİ YIKILAN AİLELERE DESTEK

İslami Direniş Hareketi (Hamas) bugün (11 Temmuz Salı) Gazze'de, Kudüs'te işgal güçleri tarafından evleri gasp edilen Sub Leben ailesiyle dayanışma amacıyla bir eylem düzenledi. Hamas, ailenin evinin gasp edilmesini ve yahudi yerleşimciler tarafından el konmasını şiddetle kınadığını dile getirdi.  

Görüntülenme: 340 Tarih: 11 Temmuz 2023 14:51
HAMAS'TAN KUDÜS'TE EVLERİ YIKILAN AİLELERE DESTEK

Bu arada Hamas'ın Kudüs temsilcisi Muhammed Hamade, Gazze'de düzenlediği basın toplantısında, işgal rejiminin polislerinin ve yahudi yerleşimcilerinden bir grubun Sub Leben ailesinin evine vahşi bir yöntemle el koyduğunu ve gasp ettiklerini dile getirdi. 

Hamade gasp işleminin tamamen işgal askerinin ve polisinin himayesi altında gerçekleştiğine dikkat çekti. 

Hamade, bu evde hak sahibi olanın hakkını koruyabilmek için 50 yıldan fazla bir süre mücadele ettiğini ancak hiçbir hakka sahip olmayanların onların evlerini zorla gasp ettiklerini vurguladı. 

İşgal altındaki Kudüs'ün Eski Şehir kısmında yer alan Akabetu'l-Halidiyye Mahallesi'nde işgal polisi tarafından zorla tahliye edilen ve Sub Leben Ailesi'ne ait olan eve bugün (11 Temmuz Salı) sabah saatlerinden itibaren yahudi yerleşimcilerin el koyduğu haber verildi. İşgal polisi ailenin evini zorla gasp etmiş, aile efradını şiddete başvurarak evden çıkmaya zorlamış, aileyle dayanışma içine girenleri de gözaltına almışlardı. 

İşgalci siyonistlerin söz konusu aileye eziyet ve baskı uygulamaları işgalcilerin tarihi Kudüs şehrini 1967'de işgal etmeleriyle birlikte başlamıştı. Ancak aile, haklarından vazgeçmeyerek işgalci siyonistlerin baskılarına direnmişti. Birkaç yıl önce işgalci gasıplar evin üst kısmına ve diğer bir bölümüne el koymuşlardı. Bunun üzerine aile, etrafı yerleşimci teröristler tarafından kuşatılan evlerinin orta katında ikamet etmeye devam etti. En sonunda işgal polisi aileyi buradan da tamamen çıkardı ve yahudi yerleşimcilerin bütün evi ele geçirmelerine fırsat tanıdı. 

Enformasyon Merkezi

Yorumlar