ŞEYH İKRİME SABRİ'YE YURT DIŞINA ÇIKIŞ YASAĞI GETİRİLDİ

Siyonist rejim güçleri dün Mescid-i Aksa İmam Hatibi Şeyh İkrime Sabri’ye yurt dışına seyahati yasaklayan bir karar aldı. 

Görüntülenme: 360 Tarih: 01 Temmuz 2023 16:03
ŞEYH İKRİME SABRİ'YE YURT DIŞINA ÇIKIŞ YASAĞI GETİRİLDİ

Şeyh Sabri’nin ailesinden bir kişinin basına verdiği açıklamalarına göre, Siyonist rejim güçleri şeyhin Doğu Kudüs’teki evine baskın düzenledi ve kendisine daha sonra uzatılabilecek bir aylık seyahat yasağı kararı verdi.

Şarku’l Avsat’ın edindiği bilgilere göre Siyonist rejim İçişleri Bakanı Moshe Arbel tarafından imzalanan kararda, 85 yaşındaki Şeyh Sabri’nin yurt dış seyahatlerinde Siyonist İsrail’e karşı propaganda yaptığına dair şüpheler olduğu belirtildi.

Aileden yapılan açıklamalarda kararın, Şey Sabri’nin Ürdün, Cezayir, Türkiye ve Malezya’yı kapsayan bir turdan sonra alındığı belirtildi. Şeyh Sabri’nin turu sırasında başbakanlar, dini ve yargı alanından isimler de dâhil olmak üzere yetkililerle bir araya geldiği vurgulanarak Siyonist rejimin suçlamaları reddedildi.

Şeyh Sabri, Siyonist rejim yetkililerinin Mescid-i Aksa’da ibadet edenlere yönelik kısıtlamalarını, sınır dışı kararlarını, tutuklamaları ve seyahat yasaklarını daha önce defalarca eleştirmişti.

rasthaber

Yorumlar