ZİYAD EN-NEHHALE: FİLİSTİN'DE DENGE DİRENİŞ CEPHESİ LEHİNE DEĞİŞTİ

Filistin İslami Cihad hareketi Genel Sekreteri Ziyad el-Nehale yaptığı açıklamada; Filistin'de dengenin uygulamada direniş hareketi lehine değiştiğini belirterek, direniş hareketinin son tüm savaşlardan zaferle çıktığına vurgu yaptı. 

Görüntülenme: 352 Tarih: 02 Temmuz 2023 19:13
ZİYAD EN-NEHHALE: FİLİSTİN'DE DENGE DİRENİŞ CEPHESİ LEHİNE DEĞİŞTİ

İrna'nın verdiği haberde, Filistin İslami Cihad Hareketi Genel sekreteri Ziyad el-Nehale İran gazetesine yaptığı açıklamada, dengelerin direniş hareketi lehine değişim gösterdiğine belirterek, siyonistlerin çatışmaların ilk saatinden  defalarca vasıtaları aracılığıyla ateşkes talebinde bulunduklarını kaydetti.

 

El-Nehale şunları söyledi: Direniş Cephesi, Filistin'de son yıllarda Siyonist işgale karşı mücadele sürecinde muazzam ve etkili değişiklikler gördü. Bugün sahte Siyonist rejimin tüm güvenliğini çok büyük bir zorlukla karşı karşıya bırakan bir meseledir bu.

Filistin İslami Cihad Hareketi Genel Sekreteri Tahran-Riyad mutabakatıyla ilgili olarak da şunları ekledi: Bu mutabakat bölgeye nefes ve psikolojik rahatlık getirdi.

Tahran-Riyad mutabakatının bölgeye olumlu yansıdığını ifade eden el-Nehale, "Bu anlaşma Şii ve Sünni meselesi de dahil olmak üzere mezhepsel ve dinsel farklılıklara alan açmaktan çıkar sağlayanları uzaklaştırdı" dedi.

Parstoday

Yorumlar