SİYONİST İŞGALCİLER MESCİD-İ AKSA'YA BASKIN DÜZENLEDİ

Fanatik Yahudi yerleşimciler bu sabah (26 Haziran Pazartesi) işgal polisinin yoğun güvenlik önlemleri altında El-Mağaribe Kapısı’ndan girerek Mescid-i Aksa’ya baskın düzenledi. 

Görüntülenme: 358 Tarih: 26 Haziran 2023 11:35
SİYONİST İŞGALCİLER MESCİD-İ AKSA'YA BASKIN DÜZENLEDİ

Kudüs’teki İslami Vakıflar Dairesi, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, onlarca Yahudi yerleşimcinin Mescid-i Aksa’ya baskın düzenlediğini ve avlusunda kışkırtıcı tavırlar sergileyerek dolaştığını, Mescid-i Aksa’nın doğu kesimindeki Rahmet Kapısı bölgesinde ayin yaptığını söyledi.
İşgal polisinin Kudüs’ün ve 1948’de işgal edilen toprakların çeşitli bölgelerinden Mescid-i Aksa’ya gelenlere engel çıkarırken Filistinlilerden bazılarının kimliklerine Mescid-i Aksa kapılarında el koyduğu ifade edildi.

Mescid-i Aksa’yı Yahudiler ve Müslümanlar arasında zaman ve mekan bakımından ikiye bölme planları yapan işgal yönetimi, oldubitti yaparak bu planlarını hayata geçirebileceği zemini hazırlamaları için Yahudi yerleşimcileri Mescid-i Aksa’ya baskın düzenlemeye teşvik ediyor.
İşgal güçlerinin himayesinde Mescid-i Aksa’ya giren Yahudi yerleşimciler, bir süre avluda dolaştıktan sonra Es-Silsile Kapısı’ndan çıkıyorlar.
İşgal polisi Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa’ya baskın düzenlemesine öğleden önce ve sonra olmak üzere iki ayrı zaman diliminde izin verirken, Yahudi yerleşimciler baskınlar için daha çok cemaatin az olduğu sabah saatlerini tercih ediyorlar.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar