ULUSLARARASI ÇOCUKLARI SAVUNMA HAREKETİ'NDEN KORSAN İSRAİL'E ELEŞTİRİ

Uluslararası Çocukları Savunma Hareketi, Filistinli çocukların İsrail işgal rejimi güçlerinin hedefinde yer aldıklarına dikkat çekti.  

Görüntülenme: 379 Tarih: 24 Haziran 2023 07:19
ULUSLARARASI ÇOCUKLARI SAVUNMA HAREKETİ'NDEN KORSAN İSRAİL'E ELEŞTİRİ

Uluslararası Çocukları Savunma Hareketi, bu yılın başından itibaren Filistin'in Batı Şeria ve Doğu Kudüs bölgelerinde 23 Filistinli çocuğun İsrail askerleri tarafından kasten öldürüldüğünün tespit edildiğini, bunların sonuncusunun da 15 yaşında öldürülen, Cenin Mülteci Kampı ahalisinden Eşref Murad Es-Sa'di olduğunu dile getirdi. Es-Sa'di bugün iki gençle birlikte bulunduğu otomobilin işgal rejimine ait insansız hava aracı tarafından vurulması sonucu hayatını kaybetmişti.

Açıklamada, 19 Haziran sabahı Cenin Mülteci Kampı'na düzenlenen saldırıda, işgal askerlerinin attığı mermilerle kafasından vurularak ağır yaralandıktan sonra 21 Haziran sabahı hastanede hayatını kaybeden 15 yaşındaki Sedil Gassan Nağnağiyye isimli kız çocuğa da dikkat çekildi. Bu kız çocuğun işgal askerleri tarafından özellikle hedef alınarak başından vurulduğu, bir İsrail askerinin içinde bulunduğu askeri jeepten Sedil'i 150 metre mesafeden hedef aldığı belirtildi. 

Uluslararası Çocukları Savunma Hareketi'nin açıklamasında, yaptığı açıklamada işgal askerlerinin diğer çocukları da kasten hedef aldıklarını ortaya koyan ayrıntılara ve bilgilere de yer verildi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar