ŞEYH MUHAMMED SELİM'DEN MESCİD-İ AKSA ÇAĞRISI

Siyonist işgal rejiminin tüm engellemelerine rağmen yine on binlerce kişi bugün (23 Haziran) Cuma namazı için Mescidi Aksa'da toplandı.  

Görüntülenme: 538 Tarih: 23 Haziran 2023 13:13
ŞEYH MUHAMMED SELİM'DEN MESCİD-İ AKSA ÇAĞRISI

Kudüs'teki kaynakların verdiği bilgilere göre Kudüs ahalisinden, Filistin'in 1948'de işgal edilmiş bölgesinden ve Batı Şeria bölgesinden Kudüs'e girebilenlerden 55 bin kişi bugün Cuma namazını Mescidi Aksa'da eda etti. 

İşgal güçlerinin Batı Şeria ahalisinden Cuma namazlarını Mescidi Aksa'da kılmak için Kudüs'e girmek isteyen yüzlerce kişiyi engellediği bildirildi. 

Mescidi Aksa'da Cuma hutbesini okuyan Şeyh Muhammed Selim, Mescidi Aksa'da namaz kılanların ve ribat görevi görenlerin sayısını artırmak için buraya seferler düzenlenmesi çağrıları yaptı. 

Şeyh Muhammed Selim Filistinlilerden Mescidi Aksa'nın etrafında güçlü bir duvar oluşturmalarını, bunun işin dayanışma içinde olmalarını, Kudüs ve Mescidi Aksa davasına her zaman destek olmalarını istedi. 

Bu arada işgal rejiminin Filistinlilerin yeni nesillerinin zihinlerini bulandırmayı amaçlayan, çarpıtmalarla dolu eğitim programları karşısında da uyarıda bulundu ve her Filistinli ailenin çocuğunun okullarda neler öğrendiğini iyi takip etmesi, yanlış bilgileri düzeltmesi gerektiğini hatırlattı.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar