CENİN ŞEHİTLERİ HAKK'A UĞURLANDI

İşgal güçlerinin Cenin kentine ve Cenin Kampı’na düzenlediği baskın sırasında şehit düşen 5 Filistinli dün (19 Haziran Pazartesi) kalabalık cenaze törenleriyle toprağa verildi. 

Görüntülenme: 357 Tarih: 20 Haziran 2023 10:25
CENİN ŞEHİTLERİ HAKK'A UĞURLANDI

Filistin Sağlık Bakanlığı, işgal güçlerinin dün sabah Cenin’e düzenlediği baskın sırasında 5 gencin şehit olduğunu ve 91 kişinin yaralandığını, yaralılardan 21’inin durumunun ağır olduğunu açıkladı.
 

Bakanlık, işgal güçleri tarafından şehit edilen Filistinli gençlerin 15 yaşındaki Ahmed Yusuf Sakr, 21 yaşındaki Halid Azzam Asaisa, 29 yaşındaki Kassam Faysal Ebu Seriyye, 21 yaşındaki Kays Mecdi Cebbarin ve 19 yaşındaki Ahmed Halid Fayiz Dırağime olduğunu bildirdi.
 

Şehitlerin cenazeleri ailelerinin evlerinden sonra cenaze namazlarının kılınması için camilere götürüldü ve daha sonra toprağa verildi.
 

Cenaze törenleri sırasında Cenin caddelerinde ve sokaklarında tekbir sesleri ve işgal güçlerine karşı koyan direnişçilere destek sloganları yükseldi.
 

Dün sabah Cenin’e baskın düzenleyen işgal güçleriyle Filistinli direnişçiler arasında çatışmalar yaşanırken işgal güçlerinin bol miktarda gerçek mermi, göz yaşartıcı bomba ve ses bombası kullandığı kaydedildi.
 

İzzeddin El-Kassam Tugayları’nın Cenin Tugayı, işgal güçlerinin pusuya düşürüldüğünü ve çok sayıda el yapımı patlayıcının atılmasının ardından işgal askerlerinin üzerine kurşun yağdırıldığını açıkladı.
 

İşgal ordusu da Filistinli direnişçilerin pususunda 7 askerin yaralandığını ve 5 askeri aracın tahrip edildiğini duyurdu.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar