SİYONİST İŞGAL GÜÇLERİ MESCİD-İ AKSA'YA BASKIN DÜZENLEDİ

İşgal güçleri dün gece Mescid-i Aksa’daki Kıble Mescidi’ne baskın düzenleyerek cemaatten bir grubun Mescid-i Aksa’da gecelemesine engel oldu ve Mescid-i Aksa bekçilerinden bazıları ile üç çocuğu gözaltına aldı. 

Görüntülenme: 369 Tarih: 20 Haziran 2023 13:41
SİYONİST İŞGAL GÜÇLERİ MESCİD-İ AKSA'YA BASKIN DÜZENLEDİ

Kudüslü kaynaklar, işgal güçlerinin Mescid-i Aksa’ya baskın düzenlediğini ve avlusunda konuşlandığını, Kıble Mescidi’ne girerek itikaftakileri dışarı çıkardığını söyledi.
 

Kaynaklar, işgal güçlerinin Kıble Mescidi’nden çıkardığı Filistinlilerin çantalarını aldığını ve itikafa devam etmelerine izin vermediğini bildirdi.
 

Kaynaklar ayrıca işgal güçlerinin Mescid-i Aksa bekçilerinden bazılarını gözaltına aldığını, bekçileri ve cemaati Mescid-i Aksa’dan çıkardığını ifade etti.
 

İşgal güçleri, Filistinli bir grup kadını da Es-Silsile Kapısı civarında kuşatarak o bölgede itikaf yapmalarını engelledi.
 

Filistinli kadınlar Mescid-i Aksa kapıları önünde ve Eski Belde semtinde “Komutanı Muhammed olan ümmet boyun eğmeyecek” sloganları attı.
 

İşgal güçlerinin Filistinli kadınları güç kullanarak Mescid-i Aksa çevresinden uzaklaştırdığı ve bir Yahudi yerleşimcinin Mescid-i Aksa’dan çıkarılan kadınlara saldırdığı belirtildi.
 

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Kudüs kenti sözcüsü Muhammed Hammade, işgal güçlerinin Mescid-i Aksa’ya baskın düzenleyerek bekçileri ve cemaati dışarıya çıkarmasının din savaşına yol açabilecek tehlikeli bir gelişme olduğuna dikkat çekti.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar