GASIP İSRAİL KUDÜS'TE YERLEŞKE İNŞAATINA HIZ VERDİ

Filistinli kaynaklar, bu yılın başından bu yana Siyonist rejimin Kudüs'teki nüfus savaşını kendi çıkarları doğrultusunda ilerletmek için 22 yerleşim projesini ve göçmenleri Kudüs'e yerleştirmeyi kararlaştırdığını bildirdi. 

Görüntülenme: 366 Tarih: 19 Haziran 2023 10:55
GASIP İSRAİL KUDÜS'TE YERLEŞKE İNŞAATINA HIZ VERDİ

Bu yıl, Kudüs'ü Yahudileştirme planlarının yoğunlaşma yılı olarak adlandırılıyor ve Siyonist rejim, onaylanan yeni projelerle bu kente karşı savaşını tamamlama niyetindedir.

Siyonist Ayer Amim örgütü yayınladığı bir raporda şu ifadelere yer verdi: Bu yılın başından itibaren, bu şehirde 16.600 yerleşim birimini içeren 22 yerleşim geliştirme projesi onaylandı. Netanyahu'nun kabinesi ise bu kentte 3 bin 412 konutun daha inşasına devam edilmesini kararlaştırdı.

Ayer Amim örgütü, Kudüs'te yerleşim yeri inşasındaki ilerlemenin görülmemiş bir şekilde hızlandığını, bu nedenle önümüzdeki ay Kudüs'te 7 binden fazla yeni konut inşa etme planının ele alınacağını duyurdu.
Bu arada Kudüs'teki Yahudileştirme Karşıtı Kurulu Başkanı Nasır el-Hadımi başta aşırılık yanlısı Siyonist bakan Itmar Ben Gweir olmak üzere iktidar koalisyonu liderlerinin Siyonistlere verdiği vaatlere değinerek, şöyle dedi: işgalci rejim Kudüs-i Şerif'teki Filistinlilerin yüzde 40'ını kendi bekasına yönelik bir tehdit olarak görüyor ve bu nedenle Kudüs'ün İslami ve Arap kimliğinin korunmasını her zaman engellemeye çalışıyor.

parstoday

Yorumlar