FİLİSTİNLİ ESİRLERDEN YENİ KARAR

İşgal rejimi zindanlarında idari hapis cezalarıyla esir tutulan Filistinliler taleplerinden bazılarının kabul edilmesi üzerine cezaevleri idaresiyle yürütülen diyalogun sürdürülmesi kararı aldı. 

Görüntülenme: 335 Tarih: 18 Haziran 2023 18:52
FİLİSTİNLİ ESİRLERDEN YENİ KARAR

İdari Hapis Cezasıyla Tutulan Esirler Komitesi bugün (17 Haziran Cumartesi) konuyla ilgili yaptığı açıklamada, kararın Esir Hareketi temsilcileriyle işgal rejimi cezaevleri idaresi yetkilileri arasında Çarşamba günü gerçekleştirilen toplantının ardından alındığı ifade edildi.
 

Komite, işgal rejimi cezaevleri idaresine diğer haklı taleplerini de kabul etmesi için son kez fırsat verdiklerini belirterek, esirlerin her zaman eyleme hazır olduklarını ve taleplerinden vazgeçmeyeceklerini söyledi.
 

Filistin halkına ve esirlerle ilgili tüm kurumlara seslenen komite, idari hapis cezası uygulamasına son verilip esirler özgürlüklerine kavuşuncaya kadar desteklerini sürdürmelerini istedi.
 

İşgal rejimi zindanlarında idari hapis cezalarıyla alıkonan Filistinli esirler, arka arkaya birçok kez uzatılan idari hapis cezalarını protesto amacıyla 18 Haziran’da topluca açlık grevine başlama kararı almıştı.
 

İşgal yönetimi geçtiğimiz Mayıs ayında 130’u yeni ve geri kalanı uzatma olmak üzere Filistinli esirlere yönelik 302 idari hapis cezası kararı verdi.
 

İşgal güçleri, idari hapis cezası uygulamasıyla Filistinli esirleri haklarında herhangi bir iddianame hazırlanmadan ve yargılanmadan aylarca işgal rejimi zindanlarında tutuyor.
 

Dünyada sadece İsrail tarafından uygulanan idari hapisle işgal rejimi zindanlarında tutulan Filistinli esire ve avukatına esir hakkında hazırlanan gizli dosyanın içeriği hakkında hiçbir bilgi verilmiyor ve cezalar defalarca uzatılabiliyor.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar