BATI ŞERİA VE KUDÜS'TE SİLAHLI DİRENİŞ EYLEMLERİ ARTIYOR

İşgal güçlerinin tüm gaddarlıklarına ve saldırgan tutumuna rağmen Filistin'in işgal altındaki Batı Şeria ve Kudüs bölgelerinde İsrail işgal güçlerine ve onların himayesi altında milis güçleri görevi gören yahudi yerleşimci çetelerine yönelik direniş eylemleri hız kesmeden devam ediyor. 

Görüntülenme: 433 Tarih: 14 Haziran 2023 09:15
BATI ŞERİA VE KUDÜS'TE SİLAHLI DİRENİŞ EYLEMLERİ ARTIYOR

Filistin Bilgi Merkezi'nin son yayınladığı günlük raporuna göre de, raporun hazırlanmasından öncesine tekabül eden 24 saatlik süre içinde işgal güçlerine ve yerleşimci çetelere yönelik olarak Filistin'in Batı Şeria ve Kudüs bölgelerinde toplamda 20 direniş eylemi gerçekleştirildi. Ancak bu eylemlerden 9'unun silahlı saldırı eylemi olması dikkati çekti. 

Direnişçilerin, işgal güçlerinin Batı Şeria'nın kuzey bölgesinde yer alan Cenin'i kuşatmaları sırasında gerçekleştirdikleri silahlı saldırı eylemlerinde toplamda 5 işgalcinin yaralandığı haber verildi. 

Dün işgal güçlerinin Balata Mülteci Kampı'na düzenledikleri baskın sırasında Filistinli gençlerle işgalciler arasında şiddetli çatışma yaşandı. Bu çatışmada bir genç şehit edilirken 8 kişi de yaralandı.

Direnişçiler işgalcilerin Tubas'taki Teyasir askeri üssüne yönelik silahlı saldırı eylemi gerçekleştirdi. 

Beytlahim'in Husan kasabası civarında yerleşimci çetelerin araçları Filistinli gençlerin taşlaması sonucu zarar gördü. 

Cenin, Tubas, Nablus, Eriha ve Beytlahim'de toplamda 7 noktada çatışma meydana geldi. Bu çatışmalarda Filistinli gençler işgalcileri taşladı.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar