GASIP İSRAİL GÜÇLERİ NAKAB'TA 5 MESKENİ YIKTI

Siyonist işgalcilerin buldozerleri bugün (12 Haziran Pazartesi) sabah Filistin'in 1948'de işgal edilmiş bölgesinin güney kesiminde yer alan Nakab bölgesindeki Ar'ara köyünün kenar mahallelerinde yer alan 5 meskeni yıktı.  

Görüntülenme: 310 Tarih: 12 Haziran 2023 12:27
GASIP İSRAİL GÜÇLERİ NAKAB'TA 5 MESKENİ YIKTI

Haber kaynaklarının verdiği bilgilere göre işgal polisleri tarafından himaye edilen buldozerler Ar'ara köyünün mahallelerini basarak El-Ğul ailesinin mensuplarına ait 5 ayrı evi yıktı. 

Filistin'in Nakab bölgesinde 300 bin civarında Filistinli Arap ikamet ediyor. İşgal rejimi bu bölgede ırkçı tasfiye yapmak, Arapları göçe zorlamak ve onların boşaltacağı yerleri dünyanın değişik ülkelerinden getirtilen yahudi göçmenlere peşkeş çekmek için sık sık hukuk dışı yıkım işlemleri gerçekleştiriyor. 

Bölgede yıkım faaliyetlerinin Benyamin Netanyahu başkanlığındaki aşırı ırkçı koalisyon hükümetinin başa geçmesinden sonra belirgin bir şekilde arttığına dikkat çekiliyor. İşgal rejimi yetkililerinin bölgede ayrıca çok sayıda eve yıkım ihtarı gönderdiği dile getirildi. 

İnsan hakları kuruluşları işgal rejiminin bütün bu yıkım faaliyetlerinin ve yıkım ihtarları göndermesinin tek amacının bölgede tamamen ırkçı temellere dayalı tasfiye politikasını hakim kılmak olduğuna dikkat çekiyorlar.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar