FİLİSTİNLİ ESİRLER AÇLIK GREVİNE HAZIRLANIYOR

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi üyelerinden Zahir Cebbarin, işgal rejimi zindanlarında idari hapis cezalarıyla tutulan Filistinli esirlerin bu ayın 18’inde başlamayı planladıkları açlık grevi eyleminin işgalcilere karşı yeni bir mücadele olacağını söyledi. 

Görüntülenme: 314 Tarih: 11 Haziran 2023 02:28
FİLİSTİNLİ ESİRLER AÇLIK GREVİNE HAZIRLANIYOR

Hamas Hareketi Şehitler, Gaziler ve Esirler Ofisi sorumlusu Cebbarin, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, işgal güçlerinin ısrarla sürdürdüğü idari hapis cezası uygulamasının uluslararası hukuka ve insan haklarına aykırı örgütlü bir suç olduğunu ifade etti.
 

İşgalcilerin idari hapis cezalarıyla Filistinlilere sınırsız baskı uyguladığına dikkat çeken Cebbarin, işgal rejimi zindanlarında idari hapis cezalarıyla tutulan Filistinli esir sayısının 1083’e ulaştığını ve Filistinlilerin özgürlüklerini ellerinden alma konusunda işgalcilerin ne kadar istekli olduğunu gösterdiğini belirtti.
 

Cebbarin, Filistin halkının ve esirlerin baskılara, gözaltına ve idari hapis cezasına mümkün olan her türlü yolla direnme hakkı olduğunu dile getirdi.
 

İşgal yönetimi geçtiğimiz Mayıs ayında 130’u yeni ve geri kalanı uzatma olmak üzere Filistinli esirlere yönelik 302 idari hapis cezası kararı verdi.
 

İşgal güçleri, idari hapis cezası uygulamasıyla Filistinli esirleri haklarında herhangi bir iddianame hazırlanmadan ve yargılanmadan aylarca işgal rejimi zindanlarında tutuyor.
 

Dünyada sadece İsrail tarafından uygulanan idari hapisle işgal rejimi zindanlarında tutulan Filistinli esire ve avukatına esir hakkında hazırlanan gizli dosyanın içeriği hakkında hiçbir bilgi verilmiyor ve cezalar defalarca uzatılabiliyor.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar