RAMALLAH'TA BIÇAKLI DİRENİŞ EYLEMİ

Bugün (9 Haziran Cuma) bir Filistinli, Filistin'in Batı Şeria bölgesinin orta kesiminde yer alan Ramallah'ın yakınındaki Rantis askeri kontrol noktasında bıçaklı eylem gerçekleştirerek bir işgalci askerin yaralanmasına sebep olduğu iddia edilen bir Filistinli işgal askerlerinin attığı mermilerle şehit edildi.  

Görüntülenme: 518 Tarih: 09 Haziran 2023 17:20
RAMALLAH'TA BIÇAKLI DİRENİŞ EYLEMİ

Filistin Sağlık Bakanlığı, Sivil İşler Genel Komitesi tarafından kendilerine verilen bilgiye göre Rantis kontrol noktasında bir Filistinlinin işgal askerlerinin attığı mermilerle şehit edildiği bilgisinin verildiğini duyurdu. 

Siyonistlere ait Ynet haber sitesinin yayınladığı haberde bir işgalci askerin, silahını almaya çalışan bir kişinin saldırısı sonucu hafif yaralandığı belirtildi. Siyonistlerin haber sitesinde askere saldırıda bulunan kişinin "etkisiz hale getirildiği" ifadesine yer verildi. İşgalcilerin medya organlarında "etkisiz hale getirildi" ifadesi genellikle şehit edilen Filistinliler hakkında kullanılıyor. 

İşgal ordusu sözcüsü de yaptığı açıklamada, "şüpheli bir kişinin" Rantis askeri kontrol noktasına geldiği, İsrail askerinin onu aramak istemesi üzerine de askere saldırdığı ve silahını almaya çalıştığı iddiasında bulundu. 

İşgal ordusu sözcüsü açıklamasında, "Çıkan kavga üzerine olay yerindeki askerlerden birinin şüpheli kişinin üzerine ateş ettiği ve onu etkisiz hale getirdiği" ifadesine yer verdi.

İşgal ordusu sözcüsü söz konusu işgalci askerin hafif yaralandığını ve tedavi için hastaneye kaldırıldığını söyledi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar