MAHMUD ABBAS YÖNETİMİ KORSAN İSRAİL'E HİZMET ETMEKTE SINIR TANIMIYOR

Mahmud Abbas başkanlığındaki Filistin Yönetimi'ne bağlı güvenlik organları son dönemde, özellikle öğrencileri, aktivistleri ve özgürleştirilmiş eski esirleri hedef alan hak ihlallerini ve onları siyasi görüşlerinden dolayı cezalandırmayı amaçlayan siyasi tutuklamaları artırdı.  

Görüntülenme: 356 Tarih: 07 Haziran 2023 11:23
MAHMUD ABBAS YÖNETİMİ KORSAN İSRAİL'E HİZMET ETMEKTE SINIR TANIMIYOR

Abbas yönetiminin güvenlik güçleri düzenledikleri son baskınlarında da Ramallah'ta Erkam Muhammed Abdülkerim Serur ile Ali Salah Ali Serur'u Ni'lin kasabasında da Halil Mahmud Halil Umeyre'yi gözaltına aldılar. Özgürleştirilmiş eski esirlerden Muhammed Salah Serur'a da saldırıda bulundukları bildirildi. 

Ramallah'ın Kefr Na'me kasabasında da özgürleştirilmiş eski esirlerden Muhammed Zib Ebu Adi'yi ifadeye çağırdıktan sonra gözaltına aldıkları haber verildi. 

Güvenlik güçleri Nablus'ta kapsamlı bir gözaltı operasyonu gerçekleştirdi. Kuzey Asire kasabasına odaklanan bu operasyonda özgürleştirilmiş eski esirlerden Mufdi Saade, Ala Eş-Şevli ve Ahmed Tevfik Savaliha ile Necah Üniversitesi öğrencilerinden Zeyd Sevalime'yi gözaltına aldıkları belirtildi. 

Güvenlik güçleri Batı Şeria'nın diğer vilayetlerinde de muhtelif yerlere baskınlar düzenleyerek siyasi amaçlı gözaltı operasyonları gerçekleştirdiler. Bu durum Filistin direnişine destek verenlerin özgürlüklerini kısıtlamada Abbas'ın adamlarının siyonist işgal rejiminin asker ve polisleriyle yarış halinde olduklarını ortaya koyuyor.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar