NABLUS'TA SİLAHLI DİRENİŞ EYLEMİ

Bugün (2 Haziran Cuma) sabahın erken saatlerinde, Filistin'in işgal altındaki Batı Şeria bölgesinin kuzey kesiminde yer alan Nablus'un kuzeyinde Homish ve Shavi Shamron yahudi yerleşim merkezleri arasında gerçekleştirilen bir silahlı eylemde bir işgal askeri yaralandı.  

Görüntülenme: 403 Tarih: 02 Haziran 2023 20:40
NABLUS'TA SİLAHLI DİRENİŞ EYLEMİ

İşgal ordusu radyosu tarafından yayınlanan haberde Homish ve Shavi Shamron yahudi yerleşim merkezleri arasında, Nablus'un batısındaki Deyr Şeref köyü tarafından gerçekleştirilen silahlı saldırıda bir yerleşimcinin yaralandığı belirtilirken, yarasının mahiyeti hakkında herhangi bir bilgi verilmedi. 

Eylem sonrasında işgal ordusu Nablus'un batı tarafındaki girişleri trafiğe kapatarak geniş bir alanda arama çalışması başlattı. 

Gençler ve aktivistler, işgal güçlerinin eylemi gerçekleştiren kişi hakkında bilgi edinmesine fırsat verilmemesi için Deyr Şeref köyünde ve civarında güvenlik kameralarının son kayıtlarının silinmesi yönünde çağrılar yaptılar.

Bu arada Filistinli direnişçilerin bugün sabah biri Cenin'deki El-Celeme askeri kontrol noktasında, biri de Kalkilya vilayetindeki Elyahu askeri kontrol noktasında olmak üzere birçok noktada işgal güçlerine yönelik direniş eylemleri gerçekleştirdikleri haber verildi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar