TANTURA SAHİLİNDE 4 TOPLU MEZAR BULUNDU

“Adalet” Merkezi, Tantura Aileleri Komitesi ve uluslararası “Forensic Architecture” Araştırma Merkezi tarafından gerçekleştirilen çalışmalar, 75 yıl önceki Nekbe/Büyük Felaket sırasında işgalcilerin katliamlarına kurban giden Filistinlilerin gömüldüğü 4 toplu mezarı ortaya çıkardı. 

Görüntülenme: 395 Tarih: 27 Mayıs 2023 10:33
TANTURA SAHİLİNDE 4 TOPLU MEZAR BULUNDU

Toplu mezarların yerlerinin tespiti sırasında katliamdan kurtulan görgü tanıklarının ve katliama katılan işgal askerlerinin ifadelerine ek olarak maddi kanıtları ortaya çıkaracak teknolojik imkanların da kullanıldığı ifade edildi.
 

Araştırma ekibinin üç boyutlu görüntüleme tekniğine başvurduğu ve Tantura sahilinde kalan binalardan yararlandığı, köyün krokisinin çizildiği ve toplu mezarların yerlerinin belirlendiği kaydedildi.
 

Araştırmalar sonucu söz konusu toplu mezarlıklara erkek, kadın ve çocuklardan oluşan 280 şehidin gömüldüğü ve kurbanların çoğunun erkek olduğu belirtildi.
 

Bu arada, İngiliz Guardian gazetesi, tarihçilere ve araştırmacılara dayandırdığı haberinde, 1500 kişinin yaşadığı köyün sakinlerinin çoğunun Siyonist çeteler tarafından katledildiğini, sahil bölgesindeki toplu mezarların üzerine turistik tesisler ve otopark yapıldığını yazdı.
 

Uluslararası “Filistinliler İçin Adalet” Merkezi, geçtiğimiz günlerde Londra’daki Britanya Film ve Televizyon Sanatları Akademisi’nde (BAFTA) 22-23 Mayıs 1948’de gerçekleştirilen Tantura Katliamı’yla ilgili bir belgesel filmin tanıtımını yapmıştı.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar