GAZZE ENERJİ KRİZİ İLE KARŞI KARŞIYA

Gazze’deki Enerji ve Doğal Kaynaklar İdaresi, Gazze Şeridi’ne elektrik sağlayan tek santralin çalışması için gerekli yakıtın sona ermesi halinde büyük bir insani felaketin yaşanabileceği uyarısında bulundu. 

Görüntülenme: 495 Tarih: 13 Mayıs 2023 21:25
GAZZE ENERJİ KRİZİ İLE KARŞI KARŞIYA

Enerji İdaresi, bugün (13 Mayıs Cumartesi) konuyla ilgili yayınladığı bildiride, işgal ordusunun Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılar sebebiyle Salı gününden bu yana elektrik santraline yakıt gelmediğini ve kapıların kapalı olduğunu, santralin depolarındaki yakıtın bitmek üzere olduğunu açıkladı.
 

Mevcut durumun devam etmesi halinde başta sağlık sektörü olmak üzere birçok alanda insani felaket yaşanabileceğini söyleyen Enerji İdaresi, kesintisiz elektriğe ihtiyaç duyan sağlık hizmetlerinin aksayacağını belirtti.
 

Bildiride ayrıca elektrik santralinin çalışmasının durması halinde Gazze Şeridi sakinlerine su ve elektrik verilemeyeceği, atık su arıtma çalışmalarının duracağı kaydedildi.
 

İşgal ordusunun Salı günü sabah erken saatlerde İslami Cihad Hareketi’nin askeri kanadı Kudüs Müfrezeleri komutanlarından üçünü şehit ederek Gazze Şeridi’ne başlattığı saldırılar bugün beşinci gününe girdi.
 

İşgal güçleri, Gazze Şeridi’ne açılan tek ticari kapı olan Kerem Ebu Salim Kapısı’nı ve sadece insan geçişine izin verilen Beyt Hanun Kapısı’nı saldırıların başından bu yana kapalı tutuyor.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar