KABATİYE KASABASINDA 2 FİLİSTİNLİ GENÇ ŞEHİT OLDU

Siyonist işgal güçlerinin bugün (10 Mayıs Çarşamba) sabahın erken saatlerinde Filistin'in işgal altındaki Batı Şeria bölgesinin kuzey kesiminde yer alan Cenin'in güneyindeki Kabatiye kasabasına düzenledikleri baskında iki Filistinli genç şehit edildi.  

Görüntülenme: 491 Tarih: 10 Mayıs 2023 01:30
KABATİYE KASABASINDA 2 FİLİSTİNLİ GENÇ ŞEHİT OLDU

Filistin Sağlık Bakanlığı işgal güçlerinin Kabatiye'de düzenledikleri saldırılarda 19 yaşındaki Ahmed Cemal Tevfik Assaf ile 24 yaşındaki Rani Velid Ahmed Katanat'ın hayatını kaybettiğini duyurdu.

Yerel kaynaklar çok sayıda insansız hava aracı desteğinde kalabalık bir işgalci birliğin kasabaya baskın düzenlediğini, kasabaya çıkan bütün ana yolları kapattıklarını, hoparlörlerle araçların hiçbir şekilde hareket etmemesini istediklerini, sonra da kasabada bazı evleri kuşatmaya aldıklarını bildirdi. 

Kaynaklar direnişçilerin işgal güçlerinin bu baskınlarına karşı çıktıklarını ve bu yüzden çatışmalar meydana geldiğini, silah ve patlama sesleri duyulduğunu bildirdi. 

Wafa haber ajansının haberinde işgalcilerin kasabanın ana caddelerinden birinde bir arabayı hedef alarak yoğun bir şekilde üzerine ateş ettikleri ve bu arabada bulunan iki kişinin hayatını kaybettiği ifade edildi.

İşgal güçlerinin dün sabah Filistin'in Gazze Şeridi'ndeki Gazze ve Refah şehirlerine düzenledikleri hava saldırılarında 4'ü çocuk 13 kişi şehit edilmiş 20 kişi yaralanmış, akşam saatlerinde de Gazze'nin güneyindeki Hanyunus'un doğusunda bulunan El-Karare kasabasında bir arabayı hedef alan hava saldırılarında 2 kişi şehit edilmişti.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar