HUVVARE KASABASINDA ÇATIŞMA

Filistin'in işgal altındaki Batı Şeria bölgesinin kuzey kesiminde yer alan Nablus'un güneyindeki Huvvare kasabasında dün (4 Mayıs Perşembe) akşam saatlerinde, işgalcilerin bıçaklı eylem teşebbüsünde bulunduğu iddiasıyla şehit ettikleri İman Avde isimli genç kızın cenaze törenine yapılan müdahale sebebiyle çıkan çatışmalarda 33 kişi yaralandı.  

Görüntülenme: 478 Tarih: 05 Mayıs 2023 18:47
HUVVARE KASABASINDA ÇATIŞMA

Filistin Kızılayı ekiplerinin, Huvvare kasabasında çıkan çatışmalar esnasında 33 kişiye ilk yardım müdahalesinde bulunduğunu duyurdu. 

Sağlık ekipleri müdahale edilenlerden 5'inin kauçuk kaplamalı mermiyle yaralandığının, diğerlerinin ise atılan gaz bombalarından etkilendiklerinin tespit edildiğini dile getirdiler. 

Kızılay tarafından yapılan açıklamada bir çocuğun gaz bombasının etkisiyle fenalaşması sebebiyle İbnu Sina Hastanesi'nin Acil bölümüne kaldırıldığı, bir evin de içine zehirli gazların dolması sebebiyle boşaltıldığı belirtildi. 

İşgal güçleri dün sabah Huvvare kasabasında Aynabus Kavşağı civarında, İman Ziyad Ahmed Avde isimli 26 yaşında bir genç kıza ateş ederek ağır yaralanmasına sebep olmuşlardı. İşgal güçleri uzun süre sağlık ekiplerinin ona yaklaşmasına engel oldular ve bu süre içinde bedeninden kanlar aktı. Daha sonra Rividya Hastanesi'ne kaldırılan genç kız kısa süre içinde hayatını kaybetti. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar