ABD VE İSPANYA'DA FİLİSTİN'E DESTEK MİTİNGLERİ DÜZENLENDİ

Binlerce Amerikan ve İspanyol vatandaşı, mitingler düzenleyerek ve bir dilekçe hazırlayarak Siyonist rejim üzerindeki uluslararası baskının artırılması çağrısında bulundu. 

Görüntülenme: 455 Tarih: 01 Mayıs 2023 12:38
ABD VE İSPANYA'DA FİLİSTİN'E DESTEK MİTİNGLERİ DÜZENLENDİ

Pazar günü çok sayıda Amerikan vatandaşı, bu ülke hükümetinden Batı Şeria'daki Filistin eğitim merkezlerinin yıkılmasını önlemesini istedi.

Binlerce Amerikan vatandaşı, Amerikan Kongresi üyelerinden bu ülkenin hükümetine müdahale etmesi için çağrıda bulundu ve Batı Şeria'daki Filistin okullarının Siyonist rejim tarafından tahrip edilmesini önlemesi için baskı yapmalarını istedi.

Beş binden fazla Amerikalı, Siyonist İsrail rejiminin işgal altındaki Kudüs ve Batı Şeria'daki 58 Filistin okulunun imha edilmesini emrettiği belirtilen çevrimiçi bir dilekçeyi imzaladı.

İspanya'da da Katalonya'nın güneyindeki Tarragona eyaletine bağlı Reus şehrindeki Filistin ve Arap topluluğu, Siyonist İsrail rejiminin yargılanması ve bu rejimin Filistin halkına karşı işlediği suçların hesabını vermesi için imza toplamak amacıyla Reus şehrinin merkezinde bir miting düzenlediler.

Reus'ta yaşayan Filistin topluluğu başkanı Amene Şuman, bu faaliyetin amacının, işgalci İsrail'i Filistin halkına karşı ırk ayrımcılığı politikası nedeniyle yargılamak için mümkün olduğunca çok imza toplamak olduğunu söyledi.

Tarragona Belediye Başkan Yardımcısı Paula Varas da Filistin davasıyla dayanışmayı vurgulayarak, işgalci İsrail rejiminin Filistin halkına yönelik suçlarını kınadı ve bu rejime, Filistin vatandaşlarına yönelik şiddete bir an önce son vermesi çağrısında bulundu.

Aric uygulamalı araştırma enstitüsü, 2021 yılında “İşgalci rejimin Batı Şeria şehirlerinde Filistin vatandaşlarının hareketine uyguladığı kısıtlamaların ekonomik ve çevresel etkilerinin değerlendirilmesi" başlıklı araştırmasında, işgal rejiminin geçişleri askeri bariyerlerle kapatmasının Filistinliler için yılda yaklaşık 60 milyon saat iş kaybına neden olduğunu ve bunun da yılda yaklaşık 270 milyon dolar kayba neden olduğunu açıkladı.

Öte yandan Filistinli yerel kaynaklar, Siyonist güçlerin Eriha kentinin giriş ve çıkışlardaki askeri önlemlerini yoğunlaştırarak bölgeyi sekiz gündür kuşatma altında tuttuğunu belirtti.

Filistin medyası, Siyonist güçlerin askeri bariyerler koyarak ve vatandaşların arabalarını ve kimlik kartlarını inceleyerek bu şehrin ana ve ikinci girişlerini kapatmaya devam ettiğini bildirdi.

rasthaber

Yorumlar