PUSULA KUDÜS AĞI NİSAN RAPORUNU YAYINLADI

 

Görüntülenme: 541 Tarih: 01 Mayıs 2023 21:48
PUSULA KUDÜS AĞI NİSAN RAPORUNU YAYINLADI

Pusula Kudüs ağının hazırladığı aylık rapora göre siyonist işgal güçleri geçtiğimiz nisan ayı içinde Filistin'in işgal altındaki Kudüs vilayetinde iki Filistinliyi şehit etti, 660 kişiyi tutukladı, 480 Kudüslüye de uzaklaştırma cezası verdiler. Uzaklaştırma cezasına maruz kalanların büyük çoğunluğu Mescidi Aksa'dan uzaklaştırıldı. 55 kişi hakkında da ev hapsi kararı verildi. Nisan ayı içinde yahudi yerleşimcilerden de 5 bin kişi Mescidi Aksa'ya baskın düzenledi. 

Rapora göre Nakab bölgesindeki Havra köyü ahalisinden olan 26 yaşındaki doktor Muhammed El-Usaybi, Mescidi Aksa'nın kapılarından Silsile Kapısı'nda işgalci polislerin üzerine ateş etmeleri sonucu şehit edildi. İşgal polisleri onun bıçaklı eylem teşebbüsünde bulunduğunu iddia ettiler. 

39 yaşındaki Hatem Ebu Necme isimli genç de Kudüs'ün batı kesiminde, biri ağır 8 işgalcinin yaralanmasına sebep olan bir araçlı saldırı eylemi gerçekleştirmesinden sonra bir yahudi yerleşimci militan tarafından üzerine ateş edilmesi sonucu şehit edildi. 

İşgal güçlerinin, yahudilerin Hamursuz Bayramı'nı da bahane ederek yerleşimci çetelerin Mescidi Aksa'ya baskınlarını kolaylaştırmaları ve Müslümanlara baskı yapmaları sebebiyle Nisan ayı içinde 5054 yahudi yerleşimci buraya baskın düzenledi. İşgal güçleri Ramazan'ın 14 ve 15'ine tekabül eden gecelerde Mescidi Aksa'ya çok sayıda asker ve polisle baskın düzenleyip itikafa giren Müslümanları şiddet kullanarak zorla dışarı çıkardı, içerideki her şeye vahşice saldırdı, yüzlerce insanın yaralanmasına birçok şeyin zarar görmesine sebep oldular.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar