SİYONİST GÜÇLER BATI ŞERİA'DA 4 FİLİSTİNLİYİ ESİR ALDI

İşgal güçleri bu sabah (29 Nisan Cumartesi) Batı Şeria’nın çeşitli bölgelerine baskın düzenledi ve baskınlar sırasında en az 4 kişiyi gözaltına aldı. 

Görüntülenme: 360 Tarih: 29 Nisan 2023 20:06
SİYONİST GÜÇLER BATI ŞERİA'DA 4 FİLİSTİNLİYİ ESİR ALDI

Hanzala Esirler ve Özgürlüğe Kavuşanlar Merkezi, işgal güçlerinin bu sabah erken saatlerde şehit Ethem Mebruke’nin amcasının oğlu Mustafa Mebruke’yi Nablus’un batısındaki Sarra köyü yakınlarında gözaltına aldığını bildirdi.
 

İşgal güçlerinin ayrıca Balata Kampı sakinlerinden Ziya Duveykat ve Faris El-Asi adlı gençleri Zatera askeri kontrol noktasında gözaltına aldığını belirten Hanzala Merkezi, Ramallah’ın kuzeyindeki Silvad beldesinde de Mehdi Iyad adlı gencin evine baskın düzenleyen işgal güçlerince gözaltına alındığını ve işgal güçlerinin Filistinli gencin otomobiline el koyduğunu ifade etti.
 

Bu arada, işgal güçlerinin düzenlediği baskınlar sırasında Filistinli gençlerle işgal askerleri arasında çatışmaların yaşandığı kaydedildi.
 

Yerel kaynaklar, işgal güçlerinin Tulkerem’deki Nuru Şems Kampı’na basın düzenlediğini ve işgal güçleriyle Filistinli direnişçiler arasında silahlı çatışmaların yaşandığını bildirdi.
 

İşgal güçlerinin ve Yahudi yerleşimcilerin Filistinlileri hedef alan saldırılarında dün de bir çocuk şehit olmuş ve çok sayıda kişi yaralanmıştı.
 

Ramallah yakınlarında Filistinlilere saldıran Yahudi yerleşimciler iş aletlerini çalarak zeytin ağaçlarına zarar verdi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar