SİYONİST İŞGALCİLER BATI ŞERİA'DA TERÖR ESTİRDİ

 

Görüntülenme: 401 Tarih: 27 Nisan 2023 09:21
SİYONİST İŞGALCİLER BATI ŞERİA'DA TERÖR ESTİRDİ

Filistin'in Batı Şeria bölgesinde işgal rejiminin eşkıya çeteleri görevi gören ve sürekli Filistinlilere, onların arazilerine, evlerine saldıran, hayvanlarını gasp eden yahudi yerleşimcilerden bir grubun bugün (26 Nisan Çarşamba) sabah Nablus'ta bir evi yakmalarının ardından başka bir grup da Batı Şeria'nın güney kesiminde yer alan Beytlahim'in güneyindeki Hızır beldesinde Filistinlilerin arazilerindeki asma fidanlarını söktüler. 

Hızır Belediye Başkanı İbrahim Musa yerleşimcilerden bir grubun Sidi Buaz isimli bir kadının icar yoluyla kullandığı ve Hasan İsmail Cadullah isimli bir şahsa ait olan arazide en az 100 asma fidanını söktüklerini dile getirdi. 

Yerleşimci çetelerin son dönemde Filistinlilerin evlerine ve arazilerine yönelik saldırılarını ve baskınlarını artırdıklarına, bu baskınlarında büyük miktarlarda hasara neden olduklarına dikkat çekildi. Hızır beldesinde daha önce de arazileri basıp asma ve zeytin fidanlarını sökmüşlerdi. 

Bugün sabah saatlerinde de bir başka yerleşimci çete Batı Şeria'nın kuzey kesiminde yer alan Nablus'un güneyindeki Kusra kasabasında bazı evlere saldırıp bir evi ateşe vermişlerdi. Ahali saldırgan çeteye engel olmaya çalışınca da onlara ateş ettiler. Ancak herhangi bir yaralanma olayından söz edilmedi. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar