AVRUPA FİLİSTİNLİLERİ KONGRESİ CUMARTESİ GÜNÜ TOPLANIYOR

Avrupa Filistinlileri Kongresi'nin komiteleri bu yıl yirmincisi düzenlenecek olan genel kongre için hazırlık çalışmalarında son aşamaya geldi. Bu yılki kongre İsveç'in güneyindeki Malmö şehrinde, "75 yıl geçmiş olsa da biz yurdumuza döneceğiz" sloganıyla düzenlenecek.  

Görüntülenme: 356 Tarih: 26 Nisan 2023 11:19
AVRUPA FİLİSTİNLİLERİ KONGRESİ CUMARTESİ GÜNÜ TOPLANIYOR

Kongre faaliyetlerinin önümüzdeki mayıs ayının 27'sine tekabül eden cumartesi günü başlatılması planlanıyor. Konu hakkında bugün (26 Nisan Çarşamba) yayınlanan bildiriye göre kongreye gerek İsveç'ten, gerekse Avrupa genelinden ve dünya genelinden milletvekillerinden, politikacılardan, aktivistlerden ve muhtelif alanlarda etkili şahsiyetlerden oluşan birçok kişinin katılması bekleniyor. 

Kongre süresince muhtelif etkinliklerin düzenlenmesi ve çalışma atölyelerinin oluşturulması planlanıyor. Bu arada Arapça, İsveççe ve İngilizce gösteriler de düzenlenecek. Bütün bu programların ve gösterilerin amacı ise Filistin davasıyla ilgili bütün konulara ışık tutmak, sanat çalışmalarının ortaya çıkarılmasına, kültürel sergiler ve pazarlar oluşturulmasına imkan sağlamak.

Kongre Başkanı Emin Ebu Raşid yaptığı açıklamada hazırlık çalışmaları konusunda içinin rahat olduğunu ve katkıda bulunan tüm kurumlara ve aktivistlere teşekkür ettiğini dile getirdi. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar