HIDIR ADNAN 80 GÜNDÜR AÇLIK GREVİNDE

Filistin'in Batı Şeria bölgesinin kuzey kesiminde yer alan Cenin'in Arrabe kasabasının ahalisinden olan 44 yaşındaki esir Hızır Adnan, işgal rejimi tarafından zindanda tutulmasını protesto amacıyla başlattığı açlık grevini 80 gündür kesintisiz bir şekilde sürdürüyor.  

Görüntülenme: 509 Tarih: 25 Nisan 2023 05:27
HIDIR ADNAN 80 GÜNDÜR AÇLIK GREVİNDE

Esir Adnan'ın sağlık durumunun kötüleşmesine ve her an hayatını kaybetmesi tehlikesinin bulunduğuna dair uyarılara rağmen işgal mahkemesi iki gün önce verdiği kararda onun kefaletle erken bırakılması talebini reddetti. 

Esir Adnan'ın eşi Rinde Musa bugün (25 Nisan Salı) yaptığı açıklamada, eşinin sağlık durumunun ani bir şekilde kötüleştiği ve 1948'de işgal edilmiş bölgedeki hastanelerden birine nakledildiği yönünde bilgi verilmesinden sonra durumunun ne olduğu hakkında hiçbir bilgiye ulaşamadıklarını dile getirdi. 

Gazze'deki Esirler ve Özgürleştirilenler Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, işgal rejiminin askeri mahkemesinin esir Hızır Adnan'a zorla yemek yedirilmesi yönünde karar çıkarmaya kalkışmasının tehlikeli sonuçlarının olacağı hatırlatmasında bulunulmuştu. 

İşgal yönetimi de Adnan'a zorla yemek yedirilmemesi yönünde uyarıda bulunmuştu. 

İslami Cihad Hareketi'nin ileri gelenlerinden olan Hızır Adnan 5 Şubat tarihinde, işgal güçlerinin Arrabe'deki evini basıp kendisini esir almalarının ardından açlık grevini başlatmıştı. 

Hızır Adnan daha önce 12 kez esir edilmiş ve toplamda 8 yıl işgal zindanlarında kalmıştı. Bu esaretlerinde şimdiye kadar 6 kez açlık grevi gerçekleştirdi. Ancak sonuncusunun bundan önceki beş açlık grevine nispetle en uzunu olduğu ifade ediliyor.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar