KORSAN İSRAİL TARAFINDAN ESİR ALINAN ÜRDÜN MİLLETVEKİL IMAD EL ADVAN ŞABAK TARAFINDAN SORGULANIYOR

 

Görüntülenme: 385 Tarih: 25 Nisan 2023 20:31
KORSAN İSRAİL TARAFINDAN ESİR ALINAN ÜRDÜN MİLLETVEKİL IMAD EL ADVAN ŞABAK TARAFINDAN SORGULANIYOR

Siyonistlere ait medya organlarında yayınlanan haberlerde, işgal altındaki Filistin topraklarına kaçak yollarla silah ve altın sokma teşebbüsünde bulunma suçlamasıyla işgal güçleri tarafından tutuklanan Ürdünlü milletvekili Imad El-Advan'ın işgal rejiminin iç istihbarat teşkilatı niteliğindeki Şabak nezdinde sorgulamasının sürdüğü belirtildi. Siyonist medyada bu olayın, 2002'deki Karen A gemisiyle yapılan silah kaçakçılığı teşebbüsüne benzeyecek düzeyde olduğu iddiasında bulunuldu. 

Siyonist medyada Ürdünlü milletvekili El-Advan'ın halen Şabak'ın merkezlerinden birinde tutulduğu ve soruşturmasının devam ettiği, Ürdün ve İsrail'deki resmi organların durumun sakinleştirilmesi ve sonuç açıklık kazanmadan bir hadise yaşanmaması için gidişatın kontrol altına alınması amaçlı çalışmalar yaptıkları iddia edildi. 

Bu arada Ürdün'ün İsrail büyükelçisinin ve Kızılhaç yetkililerinin milletvekilini tutuklu bulunduğu yerde ziyaret etmelerine imkan verileceği belirtildi. 

El-Advan'ın ailesi ve mensup olduğu aşiret de ona desteğini ortaya koyarak bir an önce serbest bırakılmasını istedi. Başta milletvekilinin mensup olduğu El-Advan aşireti olmak üzere Ürdün'deki muhtelif aşiretlerin, Imad El-Advan'ın serbest bırakılmaması durumunda önümüzdeki birkaç gün içinde onun esir edildiği Allenby Köprüsü'ne (Kral Hüseyin Köprüsü) giderek gösteri yapacakları, şimdilik kısa sürede serbest bırakılması beklentisiyle bu gösteriyi erteledikleri belirtildi. 

Siyonistlere ait medya organları işgal askerlerinin pazar günü milletvekili Imad El-Advan vasıtasıyla Kral Hüseyin Köprüsü üzerinde silah kaçırılması hadisesini ortaya çıkardığını ve bu yüzden onu gözaltına aldıklarını iddia etmişlerdi. 

İşgal askerleri El-Advan'ın arabasını aradıklarını, içinde üç bavula yerleştirilmiş çok sayıda silah bulduklarını, buldukları kaçak malzemeler arasında 12 uzun namlulu silah, 27 tabanca, 167 glock tabanca, 100 kg da altın yer aldığını iddia etmişlerdi.

1988 doğumlu olan Imad El-Advan Ürdün Parlamentosu'nun en genç üyesi olarak biliniyor. Mesleği avukatlık olan ve hukuk alanında yüksek lisans yapmış olan El-Advan Ürdün'ün Salt şehri ahalisinden ve Filistin davasına ve direnişine büyük destek vermesiyle tanınıyor.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar