BATI ŞERİA'DA MESCİD-İ AKSA'YA DESTEK EYLEMLERİ DÜZENLENDİ

 

Görüntülenme: 526 Tarih: 08 Nisan 2023 09:44
BATI ŞERİA'DA MESCİD-İ AKSA'YA DESTEK EYLEMLERİ DÜZENLENDİ

Bugün (7 Nisan) Cuma namazı sonrasında Filistin'in Batı Şeria bölgesinde Mescidi Aksa'ya destek ve işgal güçlerinin saldırılarını protesto amacıyla muhtelif gösteriler düzenlendi. Gösterilere işgal güçlerinin müdahalede bulunması çatışmalara neden oldu ve birçok kişi yaralandı. 

Batı Şeria bölgesinde bu arada yahudi yerleşimciliğine ve arazi gaspına karşı her Cuma günü haftalık olarak düzenlenen gösteriler ve yürüyüşler bu hafta da gerçekleştirildi. Bu yüzden Nablus'un Beyta kasabasındaki Cebelu Subeyh mıntıkası, Nablus'un doğusundaki Beyt Decen kasabası, Nablus'un güneyindeki Karyut kasabası, Tubas'ın güneyindeki Vadi'l-Fari'a bölgesi, Kalkilya'nın Kefer Kaddum kasabası, Ramallah şehri, El-Halil'in kuzeyindeki Beytu Ummer kasabası ve Halhul beldesi başta olmak üzere muhtelif yerlerde işgalcilerle Filistinli gençler arasında çatışmalar meydana geldi. 

İşgal güçlerinin çatışmalarda yoğun bir şekilde gaz bombaları attıkları ve bazı yerlerde gerçek bazı yerlerde de kauçuk kaplamalı mermilerle saldırdıkları, Filistinli gençlerin de onlara taşlarla ve el yapımı patlayıcılarla karşılık verdikleri bildirildi. 

Çatışmalarda bazıları gerçek mermilerle olmak üzere onlarca kişinin yaralandığı veya gaz bombalarından zarar gördüğü haber verildi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar