TEL AVİV'DE DİRENİŞ EYLEMİ

Tel Aviv’de dün (7 Nisan Cuma) akşam saatlerinde gerçekleştirilen otomobille çarpma ve ateş açma eyleminde bir Yahudi yerleşimci ölürken ikisi ağır 7 işgalci de yaralandı. 

Görüntülenme: 530 Tarih: 08 Nisan 2023 21:30
TEL AVİV'DE DİRENİŞ EYLEMİ

İşgal rejimi medya organları, işgal güçlerinin eylemcinin üzerine ateş açtığını belirtirken eylemcinin olay yerinde şehit olduğu kaydedildi.
 

Sosyal medyada, işgal rejimi polisinin yol kenarında devrilmiş bir araca doğru ateş açtığı görüntüler paylaşıldı.
 

İşgal rejimi 13’üncü kanalı eylemcinin otomobiliyle çarpma eylemi gerçekleştirdikten sonra aracından inerek otomatik silahla yoldan geçenlere ateş açtığını söyledi.
 

İşgal rejimi medyası, eylemcinin 1948’de işgal edilen topraklardaki Kefer Kasım kentinden 45 yaşındaki Yusuf Ebu Cabir olduğunu bildirdi.
 

Dün sabah saatlerinde de Eriha’nın Kuzey El-Ağvar bölgesindeki El-Hamra Yahudi Yerleşkesi yakınlarında yerleşimcilere ait bir araca açılan ateş sonucu iki Yahudi yerleşimci hayatını kaybetmişti.
 

Batı Şeria’daki 57 nolu caddede gerçekleştirilen eylemde de iki yerleşimcinin yaralandığı ve eylemcinin olay yerinden uzaklaşmayı başardığı belirtildi.
 

İslami Direniş Hareketi (Hamas) sözcüsü Abdüllatif El-Kanua, eylemin ardından yaptığı açıklamada, Tel Aviv’deki eylemin nitelikli bir eylem olduğunu ve işgal rejiminin kalbinde gerçekleştirildiğini, öncesinde de El-Ağvar eyleminin geldiğini söyledi.
 

Eylemlerin Filistin direnişinin ve gençlerinin işgalcilere darbe vurma gücünün göstergesi olduğunu ifade eden El-Kanua, işgal güçlerinin Mescid-i Aksa’ya ve itikaftaki cemaate yönelik cinayetlerine misilleme eylemlerinin artarak devam edeceğini, işgalcilerin azgınlığını kırana ve işgali sona erdirene kadar durmayacağını bildirdi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar