ABDULLATİF EL KANU'DAN KORSAN İSRAİL'E UYARI

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Sözcüsü Abdüllatif El-Kanu' işgal yönetiminin düşmanca saldırılarının ve Mescidi Aksa'yı hedef alan ihlallerinin devam etmesinin bölgede büyük bir patlamaya neden olacağını, daha önce benzeri görülmemiş bir dini ve bölgesel savaşa neden olabileceğini hatırlattı.  

Görüntülenme: 554 Tarih: 08 Nisan 2023 21:38
ABDULLATİF EL KANU'DAN KORSAN İSRAİL'E UYARI

El-Kanu' direnişin elinin artık, işgal rejiminin planlarını bozmak için her yerde ona uzanabildiğini, bugün (7 Nisan Cuma) El-Ağvar'da gerçekleştirilen nitelikli eylemin de direnişin işgal güçlerinin Mescidi Aksa'yı hedef alan saldırılarına Filistin'in her tarafında karşılık verebildiğini göstermesi açısından dikkat çekici olduğunu dile getirdi. 

Hamas bugün Cuma namazından sonra Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cibaliya şehrinde Kudüs'te Mescidi Aksa'yı savunmak için ribat görevi görenlere ve Batı Şeria bölgesinde işgale başkaldıranlara destek amacıyla bir toplu gösteri düzenledi. 

El-Kanu' da bu gösteride yaptığı konuşmada, direnişçilerin Batı Şeria bölgesinde gerçekleştirdikleri eylemlerle eş zamanlı olarak Gazze'den atılan füzelerin, Filistin halkının kendi kimliğini ve Mescidi Aksa'yı savunmak amacıyla sürdürdüğü açık savaşın iki cihetini oluşturduğunu ifade etti. 

El-Kanu' işgal rejiminin Lübnan'a yönelik saldırılarını da kınadı ve Lübnan halkıyla tam bir dayanışma içinde olduklarını, bu düşmanca saldırılardan doğacak tüm sorumlulukların da faşist işgal hükümetinin üzerinde olduğunu belirtti. 

Lübnan'da, Ürdün'de, Türkiye'de, Moritanya'da ve başka yerlerde Mescidi Aksa'ya ve Filistin halkının davasına destek için meydanlara çıkan binlerce kişinin eylemlerini de takdir ettiğini dile getirerek bu tür faaliyetlerle dayanışma ve destek ağının genişlediğini vurguladı.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar