IRKÇI İSRAİL GAZZE'YE VE LÜBNAN'A SALDIRDI

İsrail işgal rejimine ait savaş uçakları dün gece ve bugün (7 Mart Cuma) sabah Gazze'ye ve Güney Lübnan'a arka arkaya saldırılar düzenledi. Direniş güçleri de füzelerle ve uçaksavarlarla karşılık verdi.  

Görüntülenme: 482 Tarih: 07 Nisan 2023 11:29
IRKÇI İSRAİL GAZZE'YE VE LÜBNAN'A SALDIRDI

Bu saldırıların dün ikindi vakitlerinde Güney Lübnan tarafından 1948'de işgal edilmiş bölgenin kuzey kesiminde bulunan işgalcilere onlarca füze atılmasının ve bu yüzden yahudi yerleşimcilerden üç kişinin yaralanmasının gerekçe gösterildiği haber verildi. Güney Lübnan tarafından işgal güçlerine yönelik füze saldırıları, siyonist işgal güçlerinin Mescidi Aksa'ya vahşice baskınlar düzenlemelerinin ve orada itikafa girenleri yerlerde sürükleyerek dışarı çıkarmalarının ardından ve bu baskınlara tepki olarak gerçekleşmişti. 

İşgal güçlerinin dün gece yarısından önce Gazze'de Zeytun Mahallesi'nin doğusunda tarım arazilerini, Gazze şehrinin Şucaiyye Mahallesi'ni, Han Yunus'un doğusundaki El-Fihari mıntıkasını ve direnişin bir gözlem noktasını hedef alan saldırılar düzenledikleri belirtildi. 

Gece yarısından sonra da yine Gazze'de birçok noktayı ve tarım arazilerini hedef alan füzeler attıkları bildirildi. Sınır tarafından da direnişin bazı noktalarına top saldırıları gerçekleştirdiler. 

Sabah saatlerinde de işgal uçakları El-Bureyc Mülteci Kampı'nı hedef alan saldırılar düzenledi. 

Saldırılardan birinde Ed-Durre Çocuk Hastanesi'nin zarar gördüğü belirtildi. Filistin Sağlık Bakanlığı işgalcilerin hastaneyi hedef alan saldırısına tepki gösterirken, hastanede tedavi altında olan çocukların ve refakatçilerinin bu yüzden ciddi bir fobi yaşadıklarını dile getirdi. 

Direniş güçleri de bu saldırılara, Gazze çevresindeki yahudi yerleşim merkezlerini hedef alan füze saldırılarıyla karşılık verdiler. Ayrıca işgal uçaklarına karadan havaya füzelerle karşılık verdiler. Çevredeki yerleşim merkezlerinde alarm sirenleri çalarken işgal rejimi civardaki bütün şehirlerde ve yerleşim bölgelerinde sığınakları kullanıma açtı. 

Güney Lübnan tarafında da işgal güçleri gece yarısından sonra Sur şehri yakınındaki Reşidiyye Mülteci Kampı'nı hedef alan saldırılar düzenledi.

İşgal güçleri dün yaptıkları açıklamalarda da Güney Lübnan tarafına saldırılar düzenlediklerini duyurmuşlardı.

İşgal güçleri Güney Lübnan'da Hamas'ın altyapısını hedef aldığını iddia etti. Ancak Lübnan'daki El-Meyadin tv kanalı işgal güçlerinin saldırılarında çiftçilerin kullandığı bir köprünün yıkıldığına dikkat çekti. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar