ONBİNLER CUMA NAMAZINDA MESCİD-İ AKSA'DA BİR ARAYA GELDİ

Siyonist işgal güçlerinin saldırgan tutumuna, baskınlarına ve Mescidi Aksa'yı yalnızlaştırma amaçlı oyunlarına rağmen bugün Cuma namazında Mescidi Aksa'da yine büyük bir kalabalık toplandı. 

Görüntülenme: 530 Tarih: 07 Nisan 2023 15:34
ONBİNLER CUMA NAMAZINDA MESCİD-İ AKSA'DA BİR ARAYA GELDİ

Sabahın erken saatlerinden itibaren Kudüs'ün mahallelerinden ve 1948'de işgal edilmiş bölgeden gelen Filistinliler Mescidi Aksa'nın bütün alanlarını doldurdu. 

İslami Vakıflar Dairesi bugün mübarek Ramazan ayının üçüncü Cumasında, Cuma namazı için Mescidi Aksa'da toplananların sayısını 130 bin olarak tahmin etti. 

İşgal güçleri Filistinlilerin buraya ulaşmalarını zorlaştırmak için yine sabahın erken saatlerinden itibaren çeşitli engeller oluşturdu. İşgal yönetimi Cuma namazı öncesinde işgal askerlerinden 2300 kişinin muhtelif noktalarda görevlendirildiğini duyurdu. 

Cuma namazı sonrasında cemaat Mescidi Aksa'nın sahası içinde işgal rejiminin baskınlarını ve saldırılarını protesto amacıyla bir gösteri düzenledi. 

İşgal rejiminin Ramazan ayı öncesinde, Batı Şeria bölgesinden Mescidi Aksa'da Cuma namazı kılmak için gelen Filistinlilerin Kudüs'e girmelerini zorlaştırmak amacıyla bir karar aldığı bildirildi. Bu karara göre sadece 45-55 yaş arasındaki erkeklerin ve 50 yaşın üstündeki kadınların, sadece Cuma namazı kılma amaçlı girmek istediklerine dair beyanda bulunarak izin çıkartması gerekiyor. İzin ise sadece az sayıda bir kesime ve sembolik olarak veriliyor. Büyük çoğunluk izin alamıyor.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar