IRKÇI İSRAİL YILBAŞINDAN BU YANA 2200 FİLİSTİNLİYİ ESİR ALDI

Siyonist işgal güçleri bu yılın başından itibaren Filistin'in işgal altındaki Batı Şeria ve Kudüs bölgelerinde 2200 Filistinliyi esir etti. Esir edilenlerin arasında en yüksek oranı Kudüs ahalisinden olanların oluşturduğu belirtildi.  

Görüntülenme: 473 Tarih: 06 Nisan 2023 13:41
IRKÇI İSRAİL YILBAŞINDAN BU YANA 2200 FİLİSTİNLİYİ ESİR ALDI

Filistin Esir Kulübü'nün bugün (5 Nisan Çarşamba) yaptığı açıklamaya göre bu yıl içinde esir edilenler arasında 1200 kişi Kudüs'ten. Bunların içinde işgal güçlerinin dün gece ve bugün sabah Mescidi Aksa'ya düzenledikleri korkunç baskın ve saldırılarda esir edilenler de yer alıyor. Baskın ve esir alma olaylarının aylara göre değerlendirildiği zaman da en fazla esir almaların Kudüs'te gerçekleştirildiği görülüyor. 

Esir Kulübü'nün açıklamasında işgal rejiminin Ramazan ayında baskınlarını ve esir alma işlemlerini artırdığına dikkat çekildi. 2021 yılından bu yana işgal güçlerinin Ramazan ayında toplu gözaltılar gerçekleştirdiği ifade edildi. 

Esir edilenlerin bir kısmı daha sonra yüklü miktarlarda para cezaları ödeme, kefalet, ev hapsi ve uzaklaştırma gibi şartlarla veya cezalarla serbest bırakıldı. 

İşgal güçlerinin dün gece ve bugün sabah Mescidi Aksa'da itikafa girenlere ve namaz kılanlara yönelik olarak gerçekleştirdikleri saldırılarda onlarca kişi yaralanmış, 400 kişi de esir alınmıştı. Saldırıda Mescidi Aksa'nın bazı kapıları hasar görmüş, ecza dolaplarındaki malzemeler ve mushaflar yerlere atılmıştı. İşgal güçlerinin bu vahşi baskınları, itikafa girenlere saldırmaları, insanları yerlerde sürükleyerek zorla dışarı çıkarmaları ve yüzlerce kişiyi gözaltına almaları bütün dünyada tepkilere neden oldu. Muhtelif ülkeler, siyasi liderler ve sivil toplum kuruluşları işgal güçlerinin bu vahşi saldırılarına tepki gösterdi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar