ŞEYH NAİM KASIM SİYONİST REJİMİN MESCİD-İ AKSA'YA YÖNELİK SALDIRISINI DEĞERLENDİRDİ

Lübnan Hizbullah Hareketi Genel Sekreteri Yardımcısı, Siyonist rejim ordusunun Mescid-i Aksa'da namaz kılan ve ibadet eden Filistinlilere yönelik saldırısına değinerek, bu eylemin Siyonist rejimin zayıflığını ve çöküşünü gösterdiğini söyledi. 

Görüntülenme: 503 Tarih: 06 Nisan 2023 06:18
ŞEYH NAİM KASIM SİYONİST REJİMİN MESCİD-İ AKSA'YA YÖNELİK SALDIRISINI DEĞERLENDİRDİ

Lübnan Hizbullah Hareketi Genel Sekreteri Yardımcısı Şeyh Naim Kasım, Çarşamba günü Twitter hesabından Siyonist güvenlik güçlerinin Mescid-i Aksa'da Filistinli ibadet edenlere yönelik saldırısına tepki gösterdi.

Şeyh Naim Kasım şunları yazdı: ‘Siyonistlerin Mescid-i Aksa'ya girmesi ve orada ibadet edenlere ve namaz kılanlara saldırması, bu rejimin çöküşünü ve zayıflığını, Filistinlilerin istikrarı ise onların izzetini ve gücünü gösteriyor.

Amerika ve Batı, Siyonistleri desteklemekle en ufak bir insani değere sahip olmadıklarını gösterdiler. Onlar zulüm ediyor ve işgali ve saldırıyı destekliyorlar ama başarısız olacaklar.’

Siyonist rejim güçleri Çarşamba sabahı Mescid-i Aksa'daki el-Kıble Mescidi’nde ibadet eden Filistinlilere saldırdı. Siyonistler bu saldırı ile ibadet edenleri camiden çıkarmaya çalıştılar.

Bu saldırıda 400 Filistinli tutuklandı ve onlarca kişi yaralandı. Bu saldırının video ve görüntüleri dünya medyasına geniş bir yankı uyandırdı ve aralarında Suudi Arabistan, Mısır, Katar ve Ürdün'ün de bulunduğu bazı Arap ülkeleri bu saldırıyı kınadı.

Öte yandan Gazze'deki direniş güçleri de Siyonistlerin Mescid-i Aksa'da ibadet edenlere yönelik vahşi saldırılarına karşılık olarak, Gazze çevresindeki Siyonist yerleşim birimlerine çok sayıda roket fırlattı. İbrani medyasına göre, Gazze'den yerleşim yerlerine yaklaşık 20 roket atıldı, bunlardan biri Sderot’ta bir fabrikayı vurdu ve maddi kayıplara neden oldu.

rasthaber

Yorumlar