KORSAN İSRAİL GÜÇLERİNİN MESCİD-İ AKSA'YA VAHŞİCE SALDIRMASINA YÖNELİK TEPKİLER ARTARAK DEVAM EDİYOR

Siyonist işgal güçlerinin dün gece ve bugün (5 Nisan Çarşamba) sabah Mescidi Aksa'ya yönelik olarak düzenledikleri baskınlar, itikafa girenlere saldırmaları, insanları yerlerde sürükleyerek zorla dışarı çıkarmaları ve yüzlerce kişiyi gözaltına almaları bütün dünyada tepkilere neden oldu. Muhtelif ülkeler, siyasi liderler ve sivil toplum kuruluşları işgal güçlerinin bu vahşi saldırılarına tepki gösterdi.  

Görüntülenme: 558 Tarih: 06 Nisan 2023 06:26
KORSAN İSRAİL GÜÇLERİNİN MESCİD-İ AKSA'YA VAHŞİCE SALDIRMASINA YÖNELİK TEPKİLER ARTARAK DEVAM EDİYOR

Mısır Arap Cumhuriyeti yaptığı bir açıklamayla işgal polisinin Mescidi Aksa'ya yönelik olarak düzenlediği baskını, namaz kılanlara ve itikafa girenlere saldırılar düzenlemesini kınadı. 

Kuveyt Dışişleri Bakanlığı da yaptığı bir açıklamayla işgalcilerin saldırılarına tepkilerini dile getirdi.

Katar Dışişleri Bakanlığı yaptığı açıklamada Mescidi Aksa'nın, Kudüs'ün ve mukaddes mekanların tarihi ve yasal statüsünü değiştirecek herhangi bir adım atılmasının tehlikeli sonuçlara neden olacağı uyarısında bulundu. 

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasır Kenani de kişisel twitter hesabından yayınladığı bir açıklamada işgal güçlerinin Mescidi Aksa'ya saldırılarını şiddetle kınarken, bu saldırının mutlaka cezasının verilmesi gerektiğini vurguladı. 

Türkiye de işgal rejiminin saldırısını kınayan açıklama yaparak Mescidi Aksa'ya yönelik bu saldırıların ve yapılanların onaylanmasının mümkün olmadığını dile getirdi. 

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanlığı da işgal rejiminin Mescidi Aksa baskınını kınayan bir açıklama yayınladı. 

İslam İşbirliği Teşkilatı Genel Sekreterliği de işgal rejiminin vahşi saldırılarını kınayan açıklamada bulundu. 

İşgal güçlerinin dün gece ve bugün sabah Mescidi Aksa'da itikafa girenlere ve namaz kılanlara yönelik olarak gerçekleştirdikleri saldırılarda onlarca kişi yaralanmış, 400 kişi de esir alınmıştı. Saldırıda Mescidi Aksa'nın bazı kapıları hasar görmüş, ecza dolaplarındaki malzemeler ve mushaflar yerlere atılmıştı.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar