MESCİD-İ AKSA İÇİN RİBAT VE İTİKAF ÇAĞRISI YAPILDI

İşgalcilerin, yahudilerin Hamursuz Bayramı'nı bahane ederek Mescidi Aksa'nın içinde kurban kesme planlarının önüne geçilmesi için bu geceden itibaren Mescidi Aksa'da ribat tutulması ve itikafa girilmesi çağrıları yapıldı.  

Görüntülenme: 843 Tarih: 05 Nisan 2023 16:52
MESCİD-İ AKSA İÇİN RİBAT VE İTİKAF ÇAĞRISI YAPILDI

Hamas'ın Siyasi Büro üyesi Harun Nasıruddin işgalci siyonistlerin oyunlarının bozulması için Mescidi Aksa'ya akın edilmesinin ve orada büyük bir kalabalık oluşturulmasının zorunlu olduğunu dile getirdi. Nasıruddin Mescidi Aksa'ya toplanılmasının ve orada ribat tutulmasının ulusal ve dini bir görev olduğunu hatırlattı. 

Mescidi Aksa'nın hatibi Şeyh İkrime Sabri de Mescidi Aksa'nın ciddi tehlikelerle ve tehditlerle karşı karşıya olduğu bu günlerde orada itikaf ve ribatın dini bir görev olduğunu dile getirdi. Sabri, yerleşimcilerin Mescidi Aksa'ya kurban sokmalarının asla kabul edilemeyeceğini ve siyonistlerin, yahudilerin Hamursuz Bayramı'nı bahane ederek buraya kurban sokma planlarının geçen yıl olduğu gibi bu yıl da başarısız kalacağını ifade etti. 

Bu arada Mescidi Aksa'ya akın edilmesi ve orada ribat tutulması için "Ribatınla onu korursun!" başlığıyla bir kampanya başlatıldı. 

İşgalci siyonistler günlerden beri Mescidi Aksa'da kurban kesmelerine izin verilmesi için yoğun bir faaliyet sürdürüyorlar. 

Diğer yandan işgalcilerin Mescidi Aksa'da itikafa girilmesine engel olmalarında, Akabe'de Ürdün'le işgal rejimi arasında bu mabette uzun süreli kalınmasına izin verilmemesi konusunda anlaşma sağlanmasının önemli payı olduğu haberlerde dile getirildi. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar