HAMAS SÖZCÜSÜ CİHAD TAHA'DAN SURİYE'YE DESTEK

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Sözcüsü Cihad Taha siyonist işgal rejiminin son günlerde artan ve büyük ölçüde sivil yerleşim merkezlerini hedef alan, Suriye'ye yönelik hava saldırılarına birlikte karşı çıkılması ve bu saldırıların durdurulması için ortak çaba gösterilmesi çağrısında bulundu.  

Görüntülenme: 415 Tarih: 05 Nisan 2023 15:50
HAMAS SÖZCÜSÜ CİHAD TAHA'DAN SURİYE'YE DESTEK

Taha, Filistin Enformasyon Merkezi'ne yaptığı açıklamada Arap dünyasının ve İslam aleminin işgal rejiminin bu saldırgan tutumuna ve düşmanlığına karşı hep birlikte hareket edilmesi gerektiğini vurguladı. 

Taha uluslararası topluma yönelttiği çağrıda da siyonist işgal rejiminin Arap toplumlarını ve Müslüman halkları hedef alan bu düşmanca ve saldırgan tutumlarının önüne geçilmesi için cesaretli bir çıkış yapmasını istedi. 

Taha işgal rejiminin bu saldırganlığının aslında işgal rejiminin Arap ve İslam toplumlarına yönelik saldırgan ve keyfi hareketlerinin devam etmesinden kaynaklandığına dikkat çekti.

Suriye haber ajansı SANA tarafından yayınlanan haberde işgal güçlerinin bugün (4 Nisan Salı) sabah Şam civarındaki bazı bölgeleri hedef alan saldırılarında iki kişinin hayatını kaybettiği bildirildi. Bugün sabah gerçekleştirilen saldırının siyonist işgal rejiminin son bir hafta içinde Suriye topraklarına yönelik gerçekleştirdiği üçüncü saldırı olduğuna dikkat çekildi. İşgal rejiminin başbakanı Netanyahu, Suriye'ye yönelik saldırılarının devam edeceğini söylemişti. İşgal hükümetinin kendi içinde yaşadığı krizden dolayı siyonist toplumun dikkatlerini başka yönlere çekmek amacıyla son dönemde Suriye'ye yönelik saldırılarını da artırdığı düşünülüyor.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar