İŞGALCİ İSRAİL GAZZE'YE SALDIRDI

Yahudi yerleşimcilerin baskınlarına fırsat tanımak amacıyla, dün gece ve bugün sabah kutsal Mescidi Aksa'da itikafa giren Müslümanlara saldırıda bulunan, onlarca kişinin yaralanmasına neden olan ve 400 kişiyi de esir alan siyonist işgal rejimi, şafak saatlerinde ayrıca savaş uçaklarıyla Gazze'ye saldırı düzenlemek suretiyle adeta artık iyice azgınlaştığını tüm dünyaya ilan etmeye çalıştı.  

Görüntülenme: 497 Tarih: 05 Nisan 2023 12:49
İŞGALCİ İSRAİL GAZZE'YE SALDIRDI

Gazze'deki güvenlik kaynaklarının verdiği bilgilere göre işgal uçakları Gazze'de iki mevziyi hedef alan saldırılar gerçekleştirdi. 

İşgal uçakları Gazze'nin güney batısındaki bir yerde direnişe ait bir mevziye düzenlediği saldırıda maddi hasara neden oldu. 

İşgal uçaklarının ayrıca Gazze Şeridi'nin orta kesiminde yer alan En-Nuseyrat Mülteci Kampı'nda da direnişe ait bir mevziyi hedef aldıkları bildirildi. 

Bunun yanı sıra işgal güçlerine ait toplarla da Gazze Şeridi'nin orta kesiminde yer alan Deyru'l-Belah şehrinin doğusunda bazı noktalara saldırı düzenlendiği haber verildi. 

İşgalcilerin bu saldırılarına karşı direnişin de Gazze'nin etrafındaki yahudi yerleşim merkezlerine füze saldırıları düzenledikleri ve buralarda alarm sirenlerinin çaldığı bildirildi. 

Direniş güçleri dün gece Mescidi Aksa'da itikafa girenlere saldırı düzenlenmesine karşı da Gazze tarafından işgal hedeflerine füze saldırıları düzenlenmişti.

Bu arada İslami Direniş Hareketi (Hamas) Sözcüsü Hazim Kasım olayların ardından yaptığı basın açıklamasında işgal güçlerinin saldırılarını kınarken bu saldırıların karşılıksız kalmayacağını dile getirdi. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar