NABLUS'TA 2 FİLİSTİNLİ ŞEHİT OLDU

Filistin Sağlık Bakanlığı, bugün (3 Nisan Pazartesi) Nablus'ta işgal güçlerinin baskınları sebebiyle meydana gelen çatışmada ağır yaralanan iki kişinin yaralarının tesiriyle hayatlarını kaybettiklerini duyurdu. Şehitlerin isimlerinin Muhammed Nasır Said ve Muhammed Ebu Bekr Cuneydi olduğu bildirildi. 

Görüntülenme: 479 Tarih: 03 Nisan 2023 14:25
NABLUS'TA 2 FİLİSTİNLİ ŞEHİT OLDU

İşgal güçleri, Nablus'a geceden baskın düzenlemiş ve gerçekleştirilen saldırılar sebebiyle meydana gelen çatışmalarda iki kişi ağır yaralanmıştı. 

Filistin Kızılayı Nablus Şubesi Acil Durumlar ve İlk Yardım Müdürü Ahmed Cibril, ekiplerinin ağır yaralanan iki kişiyi Rividya Hükümet Hastanesi'yle Nablus İhtisas Hastanesi'ne kaldırdıklarını ancak yapılan çabaların sonuç vermediğini ve her ikisinin de şehit olduğunu dile getirdi. 

İşgal güçlerinin baskında Nablus İhtisas Hastanesi'ne de gaz bombalarıyla saldırdıkları belirtildi. 

Saldırıda ayrıca bir kişinin işgalcilerin polis köpeklerinin ısırması sonucu bacağından yaralandığı, bunun yanı sıra 55 kişinin de atılan gaz bombalarından zarar gördüğü bilgisi verildi. 

İşgal güçlerinin baskında İzzuddin Tavkan ve Nidal Tabanca isimli iki kişiyi de evlerine baskın düzenleyerek ve sıkıca arama yaptıktan sonra gözaltına aldıkları belirtildi. 

Bugün Nablus'taki saldırıda şehit edilen iki kişiyle birlikte bu yılın başından itibaren işgal güçlerinin ve onların himaye ettiği yerleşimci terör çetelerinin saldırılarında şehit edilen Filistinli sayısı 95'e çıktı. Bunlardan 17'sinin kadın ve çocuk olduğu ifade edildi. Filistin'in 1948'de işgal edilmiş kısmında yer alan Nakab bölgesinde de bir Filistinli genç işgalcilerin baskınlarında şehit edildi. 

Hamas, işgalcilerin Nablus saldırılarıyla ve iki kişinin şehit edilmesiyle ilgili bir açıklama yayınlayarak şehitler için başsağlığı dilerken, siyonist işgal güçlerine gem vurmanın tek yolunun direniş olduğuna dikkat çekti.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar