İŞGALCİ İSRAİL ŞEHİT MUTEZ EL HAVACA'NIN EVİNİ YIKACAK

İşgal rejimi kaynakları, işgal ordusunun 9 Mart’ta Tel Aviv eylemini gerçekleştiren şehit Mutez El-Havaca’nın Ramallah vilayetinin batısındaki Ni’lin beldesinde yer alan evini yıkmaya hazırlandığını bildirdi. 

Görüntülenme: 388 Tarih: 01 Nisan 2023 06:01
İŞGALCİ İSRAİL ŞEHİT MUTEZ EL HAVACA'NIN EVİNİ YIKACAK

Kaynaklar, işgal ordusunun dün (31 Mart Cuma) şehit Mutez El-Havaca’nın Ni’lin beldesindeki evinin yıkılacağını tebliğ ettiğini belirtti.
 

Şehit Mutez El-Havaca’nın Tel Aviv’in ana caddelerinden Dizengoff Caddesi’nde gerçekleştirdiği ateş açma eyleminde bir Yahudi yerleşimci ölmüş ve dört yerleşimci de yaralanmıştı. Eylem, Cenin’e bağlı Caba’ beldesinde İslami Cihad Hareketi’nin askeri kanadı Kudüs Müfrezeleri üyesi üç direnişçinin işgal güçleri tarafından şehit edilmesinden birkaç saat sonra gerçekleşti.
 

İşgal güçleri eylemin ardından şehit Mutez El-Havaca’nın Ni’lin beldesindeki evine baskın düzenledi ve daha sonra yıkmak üzere evi ölçüp babasını ve kardeşini gözaltına aldı.
 

İslami Direniş Hareketi (Hamas)’ın askeri kanadı İzzeddin El-Kassam Tugayları, şehadetinin ilanının ardından Mutez El-Havaca’nın mücahitlerinden biri olduğunu duyurarak Filistinli direnişçinin katıldığı bazı eylemleri açıkladı.
 

El-Kassam Tugayları, Mutez El-Havaca’nın Ni’lin beldesi yakınlarında birçok kez işgal güçlerine ateş açma eylemi gerçekleştirdiğini ve işgal rejimi zindanlarında dört yıl esir tutulduğunu bildirdi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar