İŞGALCİ İSRAİL FİLİSTİNLİ ESİR USAME ET-TAVİL'İN EVİNİ YIKACAK

 

Görüntülenme: 429 Tarih: 29 Mart 2023 21:00
İŞGALCİ İSRAİL FİLİSTİNLİ ESİR USAME ET-TAVİL'İN EVİNİ YIKACAK

Siyonist işgal yönetimi, esir Usame Et-Tavil'in ailesinin Filistin'in Batı Şeria bölgesinin kuzey kesiminde yer alan Nablus'taki evini, "toplu cezalandırma" politikası çerçevesinde yıkma yönünde karar çıkardı. İşgal rejimi Filistinlilerden herhangi bir kişiyi mahkum ettiği ya da "suçlu" çıkardığı zaman onun sadece şahsını değil bütün ailesini ve bazen akraba çevresini de topluca cezalandırıyor. Eylem gerçekleştiren Filistinlilerin ailelerinin evlerinin yıkılması da işte bu gaddar uygulamanın bir parçasını oluşturuyor. 

Yerel kaynakların verdiği bilgilere göre işgal yönetimi esir Usame Et-Tavil'in ailesine yıkım kararını tebliğ ettikten sonra karara itiraz etmeleri için önümüzdeki pazar gününe kadar süre tanıdı. İşgal yönetimi bazen itiraz süresi verse de bu tamamen protokol gereği ve göstermelik, çünkü şimdiye kadar yapılan itirazların hiçbiri kabul edilmiş değil. 

İşgal güçleri, 22 yaşındaki esir Usame Et-Tavil ile yine 22 yaşındaki esir Kemal Cevri'nin ailesinin evlerine geçtiğimiz şubat ayında baskın düzenleyerek yıkım işlemi için ön hazırlık çalışmaları yapmışlardı. İşgal rejimi bu iki esiri 11 Ekim 2022 tarihinde gerçekleştirilen ve bir işgalci askerin ölümüne neden olan Şavi Şamron eyleminden sorumlu tutuyor. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar