HÜSEYİN EBU KUVEYK'TEN MAHMUD ABBAS YÖNETİMİNE UYARI

İslami Direniş Hareketi (Hamas) liderlerinden Hüseyin Ebu Kuveyk, Filistin Yönetimi’ne bağlı güvenlik birimlerinin Batı Şeria’da gerçekleştirdiği siyasi tutuklamaların Filistin halkının birliğine ve direnişine darbe vurduğunu söyledi. 

Görüntülenme: 402 Tarih: 25 Mart 2023 03:10
HÜSEYİN EBU KUVEYK'TEN MAHMUD ABBAS YÖNETİMİNE UYARI

Ebu Kuveyk, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, güvenlik güçlerinin Batı Şeria’da Hamas üyelerini hedef alan benzeri görülmemiş bir saldırı gerçekleştirdiğini, güvenlik birimlerinin siyasi tutuklamalarla güvenlik konusunda işgal güçlerinin güvenilir bir ortağı olduğunu ispat etmeye çalıştığını bildirdi.
 

Filistin Yönetimi güvenlik güçlerinin her geçen gün artan ihlallerinin Şarm Eş-Şeyh’te düzenlenen toplantının sonuçlarından olduğuna işaret eden Ebu Kuveyk, Filistin halkının söz konusu toplantıdan daha çok bölünmüşlükten ve güvenlik güçlerinin baskılarını yoğunlaştırmasından başka bir şey elde etmediğine dikkat çekti.
 

Filistin Yönetimi’nden Filistin halkına, değerlerine, inancına zarar veren siyasi tutuklamalardan vazgeçmesini isteyen Ebu Kuveyk, Filistin Yönetimi güvenlik güçlerinin yaptığının işgalden muzdarip Filistin halkını sırtından bıçaklamak olduğunu belirtti.
 

İşgal güçlerinin Filistinlileri, kadınları ve çocukları katlettiğini, kutsal mekanlara baskın düzenlediğini, Filistinlilerin topraklarına el koyarak üzerinde Yahudi yerleşkeleri inşa ettiğini söyleyen Ebu Kuveyk, işgalcilerin cinayetlerinin vatansever güçlerin birlik ve beraberliğini gerektirdiğini ifade etti.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar