BATI ŞERİA'DA ÇATIŞMA

Siyonist işgal rejiminin Filistin'in Batı Şeria bölgesindeki toprak gaspı ve yahudileştirme politikalarına karşı haftalık olarak düzenlenen gösterilere ve yürüyüşlere işgal güçlerinin yine müdahalede bulunması sebebiyle muhtelif yerlerde çatışmalar vuku buldu ve yaralananlar oldu.  

Görüntülenme: 362 Tarih: 24 Mart 2023 08:10
BATI ŞERİA'DA ÇATIŞMA

Nablus'un Beyta kasabasında çok sayıda kişi Cuma namazını, yahudileştirme tehditlerinin hedefindeki Cebelu Subeyh'in eteğinde kıldı. Namazdan sonra yahudi yerleşimini ve Avitar isimli kaçak yahudi yerleşim merkezinin yeniden yerleşime açılması kararını protesto amacıyla yürüyüş başlattılar. 

İşgal güçlerinin buradaki yürüyüşe müdahale etmesi çatışmalara neden oldu. İşgal güçleri göstericilerin üzerine yoğun bir şekilde zehirli gaz bombaları attı ve kauçuk kaplamalı mermilerle saldırdılar. İşgalcilerin saldırıları birçok kişinin yaralanmasına ve çevreye yayılan zehirli gazlardan zarar görmelerine sebep oldu. 

Bir başka çatışma da her hafta protesto gösterisinin düzenlendiği Beyt Decen kasabasında vuku buldu. İşgal güçleri burada sadece göstericilere değil yaralananlara ilk yardım hizmetinde bulunmaya çalışan sağlık ekiplerine ve basın mensuplarına da vahşice saldırdılar. 

Filistin Kızılayı, ekiplerinin Beyta ve Beyt Decen kasabalarında 10 yaralıya müdahale ettiğini duyurdu. 

Nablus'un güneyindeki Karyut kasabasında da, yerleşimci terör çetelerinin düzenlediği baskın yüzünden çatışmalar çıktı. Yerleşimci terör çetelerine engel olmaya çalışan ahaliye işgal askerleri gerçek mermilerle ve zehirli gaz bombalarıyla saldırdı. İşgalci askerlerin yaptığı savunmasız insanların üzerine köpeklerini salan, o insanların köpekleri taşlaması durumunda da köpeklerinin zincirlerini çekmeyip taş atanlara mermi ve bomba atan kimselerin yaptığına benziyordu. Bu durum Filistin topraklarına yerleştirilen ve güya sivil olarak lanse edilen yahudi yerleşimcilerin ne gibi amaçlar için kullanıldığını belgelemektedir. 

Kalkilya'nın Kefer Kaddum kasabasında da işgalci askerlerle Filistinli gençler arasında çatışmalar meydana geldi. Burada Cuma namazlarını Ömer bin Hattab Camisi'nde kılan ahali namaz sonrasında yürüyüş başlattı. Ancak işgal güçleri onlara müdahale ederek saldırıda bulundu ve birçok kişi yaralandı. Kefer Kaddum'da yahudileştirme faaliyetleri için kapatılan yolun açılması talebiyle ve yahudileştirme faaliyetlerini protesto amacıyla her hafta Cuma günleri gösteri düzenleniyor. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar