GASIP İSRAİL ATEŞLE OYNUYOR

 

Görüntülenme: 481 Tarih: 22 Mart 2023 18:31
GASIP İSRAİL ATEŞLE OYNUYOR

Filistin'deki Ulusal ve İslami Güçler Takip Komitesi, İsrail işgal rejiminin parlamentosu Knesset'in Filistin'in Batı Şeria bölgesinin kuzey kesiminde yer alan Şamron yahudi merkezine yerleşimcilerin geri dönmesine izin verilmesi ve burada inşaatların devam etmesi yönünde karar çıkarmasının Filistin halkına savaş ilanı anlamına geldiğini dile getirdi. 

Komite bugün (21 Mart Salı) yayınladığı bildiride, söz konusu kararın Ürdün'ün Akabe ve Mısır'ın Şarmu'ş-Şeyh şehirlerinde gerçekleştirilen sözde güvenlik zirvelerinde, yahudi yerleşiminin bir süreliğine dondurulması yönünde kararlar alındığı iddialarını da tamamen yalanladığına dikkat çekti. 

Açıklamada işgal parlamentosunun çıkardığı kararın aşırı sağcı işgal hükümetinin başta arazi gaspı ve yeni yerleşim merkezleri inşaatı ya da var olanları genişletme uygulamaları olmak üzere Filistin halkı aleyhine yürüttüğü faaliyetlerine kesintisiz bir şekilde devam ettiğini bir kez daha ispat ettiği vurgulandı. 

Komite Filistin hükümetini de faşist işgal rejimiyle imzaladığı anlaşmalardan çekilmeye, onunla birlikte toplantılara katılmayı durdurmaya ve ABD baskılarına da boyun eğmemeye çağırdı. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar